Banes Motor České Budějovice
18.03.2024, Michal Špírek

Teď jsme na tahu my! Série se přesouvá do Budvar arény

Banes Motor v prvních zápasech na třineckém ledě neuspěl, dvakrát prohrál 0:2 a tímto výsledkem tak vyznívá i čtvrtfinálová série pro Oceláře. Teď ale budou mít výhodu domácí prostředí motoráci. Ve čtvrtek se bude hrát od 17:00, v pátek od 17:30 a v prodeji je pár posledních desítek lístků.

Jihočeši v Třinci nenašli recept ke zdolání domácí obrany a brankáře Marka Mazance. V prvním zápase Motoru chyběly v závěrečném závaru v brankovišti soupeře centimetry k vyrovnání. Ve druhém zápase byly České Budějovice střelecky aktivnějším celkem, ale ani dlouhá hra bez brankáře ke gólu nevedla. Suma sumárum, dvakrát 0:2 a teď jsou na řadě Budějovičtí, aby ukázali, že i oni umí naplno využít domácího prostředí k úspěchu.

Před sérií byla za třineckou velkou zbraň označována hra v přesilovce. Motoráci ji soupeři za 120 minut hry vůbec nedovolili použít, dokázali hrát čistě a rozhodovalo se rovnovážného stavu sil na ledě. Trenér Ladislav Čihák byl spokojenější s herním obrazem druhého zápasu. "Oproti prvnímu jsme si vytvářeli jsme si víc šancí. Lépe jsme hráli s kotoučem ve středním pásmu, byli jsme drzejší, bohužel to nestačilo. Teď v klidu dva dny potrénujeme a věřím, že pokud budeme takhle pokračovat, tak bychom ty dva domácí zápasy mohli vyhrát a vrátit se do Třince," hodnotil pro O2 TV Sport hlavní trenér budějovického celku.

Disciplinární tresty již vypršely jak Tomáši Chlubnovi, tak Jakubu Valskému. Mimo hru tak zůstal pro úvod série pouze zraněný obránce Mikuláš Hovorka, zda bude k dispozici pro nadcházející utkání, zatím drží motorácká kabina pod pokličkou.

V posledním domácím zápase s Třincem na konci února Motor vyhrál jasně 5:2. Co nějaký takový výsledek nyní zopakovat? Budějovice požene zaplněná Budvar aréna s cílem ideálně srovnat v Budvar aréně čtvrtfinálovou sérii na 2:2. V prodeji je už jen pár posledních vstupenek, pořídit je můžete zde.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....