Banes Motor České Budějovice
27.08.2004, Tomáš Železný

CEB - REG 3:1 - Lední medvědi poraženi první třetinou

Do dvou dnů naplánovali Českobudějovičtí v rámci své přípravy dva přátelské zápasy. Po včerejším vítězství nad rakouským Lincem byl dnešním soupeřem německý, druholigový Eisbären Regensburg. O utkání rozhodla první třetina, v které se nádherně trefil Štěpán Hřebejk.
Stejně jako včera i dnes měli v hledišti diváckou podporu převážně hosté, neboť za svými borci neváhali přijet skalní fandové z Německa. Připravili tak velice bojovnou hokejovou atmosféru v jinak velice komorním prostředí Budvar Arény.

Domácí do utkání vstoupili bez Josefa Štrauba a Patrika Luži, za to však s Janem Cháberou v brance. Na hráčích nebyla poznat únava ze včerejšího utkání a do zápasu vstoupili velice dravě. Již v 5.minutě po závaru před brankou se v rohu kluziště skvěle uvolnil Radek Bělohlav a naservíroval přihrávku na najíždějícího Štěpána Hřebejka, který pohotovou střelou z prostoru mezi kruhy nedal hostujícímu brankáři Cavallinimu šanci – 1:0. Hosté tvořili spoustu chyb při rozehrávce. V 9. minutě naboural rozehrávku hostů skvěle hrající Lukáš Květoň, v dnešním zápase alternující na postu centra prvého útoku, potáhl po levém křídle, těsně za útočnou modrou napřáhl a propálil Cavalliniho – 2:0. Brankář hostů Cavallini si ještě vybral chybu na začátku 11. minuty, kdy velice špatně rozehrál kotouč a namazal tak na hůl Jiřího Lály, který pak bez problému zavěsil do odkryté branky – 3:0. Trenér hostů Kühnhackl si ihned po této chybě vybral oddechový čas a razantně svým borcům domluvil, což mohli slyšet i diváci v Budvar Aréně. Domluva zřejmě splnila svůj účel, protože hosté zvýšili tempo bruslení a hra se postupně vyrovnávala. V 16. minutě při náporu hostů v obraném pásmu domácích napřáhl na modré čáře obránce Dotzler a střílenou nahrávkou našel hůl Marka Woolfa, který velice pěknou tečí poslal kotouč mezi betony českobudějovického brankáře – 3:1.

Druhá třetina přinesla zvýšený důraz hostů, který dělal domácím potíže při rozehrávkách. Na obou stranách nenacházeli útočníci klid při koncovkách a tak za zmínku stojí situace ze 17. minuty, kdy při přesilovce domácích nabruslil na modré Vladimír Gýna, napřáhl a prostřelil klubko hráčů clonících před Cavallinim. Puk zapadl do branky, ale rozhodčí Ondřej gól neuznal pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Třetí třetinu zahájili domácí početní výhodou, ale bez gólového efektu. Hosté skvěle bruslili a napadali rozehrávky, čímž si vynucovali chyby domácích obránců. Jednu takovou mohl při vlastním oslabení potrestat hostující Ryan Smith, který vyhmátl přihrávku Jána Muchy a dostal se tak do samostatného nájezdu, avšak ztroskotal na skvělém rozkleku Jana Chábery. Do konce utkání se již skóre neměnilo a tak domácí zvítězili nad „ledními medvědy“ z Regensburgu 3:1.

Díky patří hostujícím fanouškům, kteří připravili skvělou atmosféru k tomuto hokejovému utkání a snad i byli inspirací a vzorem pro domácí fandy.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....