Banes Motor České Budějovice
24.08.2004, Petr Štěpánek, Tomáš Kučera

Miniturnaj juniorů skončil vítězstvím domácích

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Víkendový miniturnaj juniorských týmů svedl dohromady domácí HC České Budějovice, IHC Písek a HC Energii Karlovy Vary. Nejúspěšnějším mužstvěm se nakonec stalo to domácí, v jehož dresu zazářil zejména třígólový Jaroslav Korbela, syn slavného otce, který zářil v dresu Motoru v osmdesátých letech.
Hokejisté Českých Budějovic nastoupili do zápasu proti Písku s velkým nasazením, které se projevilo zejména na skóre, když v čase 7:47 vedli už 2:0 góly T.Černého a Korbely. Do konce třetiny se Písek snažil dotahovat, ale po chybě obdržel ještě třetí gól z hole Romana Šulčíka. V druhé třetině byli lepší hosté, ale po chybě obdrželi už čtvrtý gól, trefil se opět Korbela. Kapitán IHC Písek Jan Mikl dokázal ještě vybudit své mužstvo ke snížení stavu na 4:2 (branky Samek a Kica), ale víc už díky pozorné hře domácích dokázat nemohli.

Do druhého utkání proti sobě nastoupily týmy Karlových Varů a Písku. Zápas byl mírně v režii vyslanců lázeňského města, kteří převahu přetavili ve vítězství 3:0.

Závěrečné utkání bylo tedy očekávaným vyvrcholením turnaje. Domácí však nenechali nikoho na pochybách o tom, kdo byl v neděli nejlepším mužstvem na ledě Budvar Arény. Stejně jako v utkání s Pískem vedli Jihočeši už 4:0, poté soupeř přitvrdil, ale stačil už jen korigovat na konečných 3:6 z jejich pohledu. Za domácí skórovali dvakrát Ficek, Korbela, Jakub Černý, Martin a Jiří Hanzalové.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....