Banes Motor České Budějovice
28.06.2004, Tomáš Kučera

Dallas jsem čekal asi úplně nejméně, usmívá se Vomela

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Od roku 1989 nezůstal při draftu NHL opomenut hráč s jihočeskými kořeny, případě na jihu Čech dříve nebo později působící. Ne jinak tomu nakonec bylo i na draftu 2004 v Raleighu, při němž si mužstva NHL zabookovala píseckého rodáka Jaroslava Mrázka působícího ve Spartě a také talentovaného českobudějovického obránce Lukáše Vomelu, jehož si při výběru talentů zvolil tým Dallas Stars.
Každoroční volba předkupních práv na talentované hokejisty se letos konala ve státě Jižní Karolína a i když je Lukáš Vomela velký talent, nečekalo se, že by měl být tažen v prvních dvou kolech a jako takový do USA necestoval. "Sledoval jsem draft na internetu a potom, co si mě vybrali, mi volal agent," překlenul nadějný junior Atlantský oceán alespoň pomocí komunikačních prostředků nové doby. A nutno říci, že se docela načekal, než si mohl přečíst svou jmenovku u čísla 248. "No, čekali jsme to o něco dříve, ale nakonec jsem rád, že mě vůbec někdo draftoval, protože spoustu hokejistů to třeba minulo úplně," nahlíží na věc realisticky vysoký obránce. Toho si nakonec vybral tým z největšího texasského města a to Vomelu dost překvapilo. "S Dallasem jsem měl snad nejmenší kontakty, takže jsem docela překvapen, ale mužstvo je to výborné. Nejvíce jsem se stýkal s lidmi z Columbusu, takže odtud jsem to čekal nejvíce, ale dopadlo to jak to dopadlo a já jsem docela rád," usmíval se spokojený Vomela.

Nabízí se tedy několik možných cest, po nichž by se mladík mohl ubírat. "Uvidíme, jak se to nakonec vyvine, já se do Ameriky zase tak moc hnát nechci. Mám několik nabídek, takže uvídm, jestli setrvám tady, nebo někam odejdu," nechává si zatím otevřená vrátka hráč, který by se na přelomu roku rád předvedl na šampionátu dvacetiletých a jeho šance na nominaci jsou z druhé nejvyšší soutěže přecijen o poznání menší. "Mám nabídku z Ameriky do juniorské soutěže a také jednu z Evropy, tak uvidím. Zatím se pořád ještě rozhoduju a mám ještě trochu času," poodkrývá možnosti svého dalšího působění jihočeský talent. Dalším otazníkem je kemp dallaských hvězd, na nějž Vomela možná zamíří. "Pokud se Dallas ozve, tak tam určitě odcestuju, ale všechno je to zatím velice čerstvé, tak ještě nevím," krčí rameny Vomela. "Ale pokud tam nakonec pojedu, bylo by pro mě asi lepší, kdyby tam se mnou byl nějaký český nebo slovenský hráč, protože s tou řečí to u mě zatím není moc slavné," pousmívá se sebekriticky jihočeský zadák. "Ale poperu se s tím, pokud ta šance přijde," uzavírá krátké review další talent s touhu zanechat stopu v zámoří. Uvidíme, zda se mu splní sen všech hokejistů a jednou si třeba zahraje tu nejslavnější soutěž světa (pokud tedy NHL ještě vůbec začne).

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....