Banes Motor České Budějovice
15.06.2004, Tomáš Kučera

Hájek bere jedině postup

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Z Příbrami, odkud Miroslav Hájek pochází, to má do Českých Budějovic poměrně blízko a i přesto, že po jihočeské metropoli chvíli bloudil, nalezl Budvar Arénu včas na to, aby se zapojil do tréninku pod trenérem Jandačem a posléze i podepsal jednoletou smlouvu s manažerem Jounem. "Dohodli jsme se velice rychle, jsem spokojen," usmíval se po jednání nyní už budějovický levý křídelník, který nám poskytl bleskové interview.
Jak se to stalo, že jste se ocitl v Českých Budějovicích?
Nastalo to, co jsem tak trochu očekával, a v Liberci mi oznámili, že se mnou už nepočítají, takže jsme tu mou situaci začali řešit s agentem. České Budějovice se mi ozvaly, jednání byla velice korektní a prakticky za dva dny jsme byli dohodnuti.

V Liberci jste působil několik let pod vedením současného českobudějovického trenéra Jandače, hrála ve vašem přestupu roli jeho přítomnost?
Já myslím, že rozhodně. Ta iniciativa určitě vyšla od trenéra Jandače.

Pan Jandač je známý svými drsnými tréninkovými dávkami, což budějovičtí hráči těžce nesou a nebyli na to úplně zyklí. Myslíte si, že trenérova příprava je nějak výjimečně náročná?
Tak příprava je pro hokejistu vždycky nepříjemná záležitost, ale musím uznat, že u trenéra Jandače to bývá ještě trochu ostřejší. (smích)

Vy jste v posledních letech hrál extraligu ve Slávii a v Liberci, není pro vás druhá nejvyšší soutěž krokem zpět ve vaší kariéře?
Já myslím, že vůbec ne. Tady v Budějovicích je výborné mužstvo, které určitě má na to postoupit a já bych k tomu prostě chtěl pomoci.

Na jak dlouho tedy do jihočeského mužstva přicházíte?
Podepsal jsem tu smlouvu na jeden rok.

Jaké jsou tedy v následujícím roce vaše osobní cíle?
Já bych to neviděl v rovině osobních cílů. Nejdůležitější je jistě pro nás všechny postup do extraligy a nic jiného není důležité.

Nic jiného si nepřejeme ani mi ostatní. Tak ať se vám to podaří a díky za rychlý rozhovor.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....