Banes Motor České Budějovice
10.06.2004, Tomáš Kučera

SED - CEB 1:5 - Bělohlavův hattrick s kopačkami

S e d l e c - Drsnou přípravu pod vedením nového kouče Jandače v současné době podstupuje mužstvo Českých Budějovic. Po dopoledních bězích do kopce se odpoledne vydali někteří hráči na kolech na Kleť a jiní si vyjeli zpestřit přípravu oblíbeným fotbálkem na krásné hřiště nedalekého SK Sedlec. Zápas dopadl pro hokejisty velice úspěšně, obzvláště díky střelecky disponovanému Bělohlavovi.
V pěkném podvečeru na nádheně střiženém hřišti SK Sedlec vyzvala sestava domácích fotbalistů, kteří momentálně trůní na čele českobudějovické III.třídy, fotbalově obdařené hokejisty HC České Budějovice. Některé hráče byste na svých postech však hledali marně. Branku spolehlivě strážil Petr Sailer, naopak třeba hokejový brankář Kučera běhal v záloze.

Zpočátku se hokejisté očividně trochu hledali a útoky sedleckých fotbalistů se valily na Sailerovu branku, obraně však vládl spolehlivý Trummer, který kromě hokeje hraje i nižší fotbalovou soutěž v Rakousku a to bylo znát. Hokejisté v kopačkách se chytli až s první brankou Radka Bělohlava, jemuž míč doslova naservíroval domácí brankář. Šlo o první střelu vládců hokejek na branku a hned z toho byl gól. Od té doby převzali pohybliví a běhaví hokejisté otěže zápasu a fotbalisty ze Sedlce, kteří vzadu občas chybovali, nemilosrdně trestali. Nejprve krásnou střelou Bělohlav vymetl levý horní roh branky a pak ten samý hráč dokonal čistý hattrick díky svému důrazu. Následně neproměnil penaltu Kupec a do konce poločasu se ještě jednou trefil Škoda. Sedlečtí fotbalisté překvapení vývojem zápasu nedokázali kontrovat.

Druhý poločas už nebyl zdaleka tak jednoznačnou záležitostí, protože domácí prostřídali a doplnili mužstvo a uzamkli hokejisty na jejich polovině. Z toho rezultoval jediný gól fotbalistů, který po faulu na sebe sama penaltou vytěžil Bláha. Pak se hrálo hlavně mezi oběma velkými vápny a poslední branku vsítil po spolupráci s Bělohlavem Šimánek. Diváci si tedy určitě přišli na své, hokejisté si pěkně zaběhali a domácí fotbalisté poznali, že ani na zeleném pažitu by se někteří hráči neztratili. Obzvlášť Trummer, Jindra, Šimánek, Hřebejk či Bělohlav předvedli, že by se snad uživili i v kopačkách. Na druhou stranu, někteří fotbalisté se jen těžko vyrovnávali s hokejovým důrazem svých protihráčů a nemálo vteřin strávili v letu plavmo. Zápas ale nepřesáhl únosné meze a skončil v přátelském duchu.

Sestava HC České Budějovice: Sailer - Lála, Trummer, Jindra, Šulčík - Kupec, Šimánek, Kučera, Hřebejk - Bělohlav, Škoda. Prostřídal Fadrný.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....