Banes Motor České Budějovice
03.06.2004, Tomáš Kučera

Dvanáct zápasů připraví Jihočechy na 1.ligu

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Celkovou porci tuctu zápasů sehrají hokejisté HC České Budějovice v přípravě na nadcházející sezónu. Nebudou chybět zápasy tradiční ani pikantní. V Budvar Aréně bude sehráno šest soubojů, mimojiné i odveta za baráž s Jihlavou, souboj s rakouským mistrem z Lince nebo prověrka s německým klubem z Řezna.
První přípravné utkání bude směrováno do Karlových Varů a stane se tak 3.srpna, pak pocestují Jihočeši do Znojma a Třebíče, aby se 13.srpna představili poprvé doma opět proti Třebíči, kterou vede bývalý trenér Českých Budějovic Jaroslav Liška. Následuje testování prvoligového soupeře v boji o přední příčky v Mladé Boleslavi a poté již tradiční domácí souboj s Pískem.

24.srpna odcestují Jihočeši poprvé od nešťastné baráže na Vysočinu, kde změří síly s nově extraligovou Duklou. Následně se ve dvou dnech střetne HC České Budějovice se dvěma zahraničními celky - 26.srpna s rakouským mistrem Black Wings Linec a o den později s Eisbären Řezno (Regensburg), v němž působí jako manažer jeden z nejlepších hráčů budějovické historie Jiří Lála. 31.srpna přijede do Budějovic Dukla Jihlava, pak oplatí Českobudějovičtí návštěvu lineckým hokejistům a přípravu uzavře generálka s berounskými Medvědy 3.září. Zajímavě si v tomto případě s mužstvy pohrál los první ligy, protože hned po generálce vyzvou Jihočeši stejného soupeře na jeho ledě - to už bude o důležité prvoligové body.

Podrobný přehled přípravných zápasů naleznete v položce ZÁPASY