Banes Motor České Budějovice
19.04.2004, Tomáš Kučera

Generálním manažerem se stal František Joun

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Zasedání správní rady klubu, na jehož programu se skvěl jediný a nejdůležitější bod - hledání nového generálního manažera, dospělo k výsledku. Generálním manažerem a jednatelem klubu se stal bývalý hráč a trenér Motoru České Budějovice František Joun. Do funkce bude uveden zítra v 9:00 hodin.
Nejvyšším představitelem klubu se stává člověk, který je s jihočeským hokejem nerozlučně spjat. František Joun byl v sedmdesátých a osmdesátých letech špičkovým hokejovým obráncem a v devadesátých letech se transformoval i v celkem úspěšného trenéra.

V roce 1973 získal tehdy mladý bek na Mistrovství Evropy do 19ti let cenu pro nejlepšího obránce turnaje. Tehdejší Motor nabíral na obrátkách a prim v zadních řadách hrál právě Joun. V ročníku 1980-81 byl také při druhém největším úspěchu zdejšího hokeje, když mužstvo vybojovalo stříbrné prvoligové medaile. Jeho výkony nezůstaly bez povšimnutí i co se týká reprezentačního dresu, v němž nastoupil celkem dvaadvacetkrát.

Trenérem Motoru České Budějovice se stal František Joun poprvé během ročníku 1990-91, kdy doplnil v topícím se mužstvu do tandemu Miroslava Dvořáka. Následující ročník v druhé nejvyšší soutěži už vedl jako hlavní trenér a mužstvo pod jeho vedením dokázalo postoupit okamžitě zpět mezi elitu. Tyto zkušenosti se mu při dnešní situaci budou určitě hodit. V následujícím ročníku své účinkování ve funkci trenéra završil v play-off, kdy byl operativně vystřídán Jaroslavem Pouzarem. Posléze působil Joun jako trenér v zahraničí, konkrétně v Německu a poslední 3 roky trénoval v Jindřichově Hradci.

Přejme novému manažerovi mnoho úspěchů v nové funkci a mnoho sil v bojích jeho mužstva o extraligový návrat.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....