Banes Motor České Budějovice
24.01.2004, Antonín Vansa

Luboš Rob prodělal v Berouně operaci třísel

Operaci bolavých třísel podstoupil českobudějovický útočník Luboš Rob. V úterý ji podstoupil v berounské nemocnici u specializovaného lékaře Josefa Maurera. „Celý zákrok si pamatuji, protože jsem odmítl celkovou narkózu," říká třiatřicetiletý hokejista.
Nepříjemné zranění trápilo Roba prakticky hned od úvodu soutěžního ročníku. Po 21.listopadu 2003, kdy České Budějovice doma podlehly Liberci 1:3, však zjistil, že mu bolavá třísla prozatím nedovolí pokračovat. Kapitán HC České Budějovice chodil pravidelně na rehabilitace a živil naději na návrat na extraligový led. V polovině prosince už Rob trénoval naplno, vše nasvědčovalo tomu, že se klíčový hráč mužstva dostane opět do zápasového zápřahu. „Zatím vybrusluji, koncem týdne budu trénovat naplno a snad stihnu zápas, který hrajeme 4.ledna s Litvínovem," prozradil Rob v rozhovoru pro hokejcb.cz 17.prosince 2003.

Jenže po Vánocích se jeho zdravotní stav opět zhoršil a v lednu se po dohodě s klubovými lékaři a vedením HC České Budějovice se Rob rozhodl podstoupit operaci. Chirurgický zákrok, jenž byl původně naplánován na čtvrtek 15.ledna, byl nakonec odložen až na úterý 20.ledna. „Byl jsem operovaný v úterý kolem poledne. Celý zákrok trval asi hodinku a vše proběhlo bez komplikací," vzpomíná Luboš Rob, který si díky lokálnímu umrtvení celý zákrok dobře pamatuje. „Rozhodli jsme se pouze pro lokální umrtvení, celkovou nárkozu jsem odmítl," dodává zraněný kapitán budějovického týmu.

Operaci vedl MUDr. Josef Maurer, bývalý klubový lékař fotbalové Slavie Praha. „Nyní se specializuje na operace třísel a kolenních vazů. To nikdo jiný v republice nedělá," říká mezi fanoušky populární "Kondor". Pod nůž Josefa Maurera Luboše Roba nasměroval klubový lékař MUDr. Zdeněk Vodička. „Kdyby se neznali, těžko bych se k němu dostal," míní Rob, který brány nemocnice v Berouně opustil hned druhý den po operaci. „Doktor Maurer je lékařem na volné noze a chirurgické sály si po republice pouze pronajímá. Proto mi nabídl, abych hned druhý den v poledne odjel domů," vysvětluje Luboš Rob.

V současné době se třiatřicetiletý zkušený harcovník podrobuje domácímu léčení. „Belhám se po bytě," usmívá se Rob, který už v pondělí odjede do Prahy na kontrolu. „Jedu opět k doktoru Maurerovi, existuje dokonce šance, že už by mi vyndal stehy," doufá Luboš Rob. „Především ale budeme konzultovat další průběh léčby, naplánujeme rehabilitace a tak," říká Rob, který zatím neví, jak dlouho by ještě měl extraligovému týmu chybět. „Původně byla doba léčby stanovena na čtyři týdny, ale vše mohu upřesnit až po domluvě s panem Maurerem," prozrazuje šestý nejproduktivněší hráč loňského ročníku Český Telecom extraligy.

Najisto však Luboš Rob počítá s účastí v případné baráži. „Zatím stále nevěřím tomu, že bychom v baráži skončili, ale pokud by to tak dopadlo, chtěl bych určitě týmu pomoci," říká odhodlaně českobudějovický patriot, který zápas s Lasselsbergerem Plzeň, možná nejdůležitější zápas sezony, sledoval pomocí SMS zpráv. „Tou dobou jsem byl v Berouně, takže jsem byl odkázán na zprávy od kamarádů. Když mi přišla SMSka, že vedeme 3:1, věřil jsem ve výhru. Je velká škoda, že se nám nepovedl slibně rozehraný zápas dovést do konce," pokrčí rameny spolu s Martinem Štrbou služebně nejstarší hokejista v českobudějovickém dresu. Podle názoru zkušeného forvarda se o účastníku barážové loterie rozhodne během následujících kol. „Klíčová pro vývoj situace v ligovém suterénu budou následující tři, nebo čtyři kola. Buď se nám týmy před námi ještě více vzdálí, nebo jejich ztrátu stáhneme a stále budeme ve hře o třináctou pozici. Jak jsem řekl, věřím tomu, že nakonec minimálně třináctí skončíme," soudí Luboš Rob.

DVĚ NEJVÁŽNĚJŠÍ ZRANĚNÍ LUBOŠE ROBA

21.listopadu 2003 - České Budějovice vs. Liberec 1:3

Hned v první třetině se budějovickému forvardovi utrhla jeho poškozená třísla a vyřadila jej na dlouhé tři měsíce mimo hru. V současné době se Rob zotavuje po operaci v berounské nemocnici.

18.února 2001 - České Budějovice - Karlovy Vary 3:0

V úvodní třetině přišpendlil Luboše Roba na mantinel obránce Libor Procházka a zlomil mu ruku. Zkušenosti produktivního útočníka Jihočechům v náročném boji o play-off očividně chyběly.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....