Banes Motor České Budějovice
30.10.2022,

Reportáž ze zápasu: Chomutov – České Budějovice 2:3

Motor České Budějovice

Utkání otevřely dvě nadějné akce na obou stranách, jenomže David Černý nepříjemnou dorážkou ani Tomáš Březina z prostoru mezi kruhy neuspěli. V jedenácté minutě se dostal za obranu domácích Adam Turek, jenž zblízka prostřelil Štěpána Suka – 0:1. Piráti měli nejlepší možnost na srovnání v závěru úvodní periody, ale dvouminutovou výhodu o jednoho hráče nevyužili.

Na začátku prostřední třetiny si Ondřej Príhoda našel dobrou pozici, v níž však Michala Kalistu neprostřelil stejně jako o chvíli později Matyáš Kincl. Krátce po přelomu základní hrací doby šli Piráti do čtyř a na chvilku i do tří, čehož však Motor nevyužil obdobně jako Šimon Klobouček úprku při vlastním oslabení. V tom naopak udeřili hosté krátce před druhou sirénou, když Matěj Gajdolín vletěl mezi kruhy a nedal domácímu brankáři šanci – 0:2.

Piráti vstoupili do třetího dějství aktivně, nejprve pálil nebezpečně Aleš Bár a následně Martin Starý orazítkoval tyčku soupeřovy klece. Smůlu prolomil až kapitán Jan Vostiňák, jenž vyjel zpoza brány do kruhu a z otočky vymetl bližší šibenici – 1:2. Místo srovnání však přišel další úder Českých Budějovic, pro které vystřelil z těsné blízkosti dvougólové vedení Adam Turek – 1:3. O půl minuty později hned po buly nahodil na bránu Jaroslav Sýkora, jehož kotouč tečoval mimo dosah brankáře opět Jan Vostiňák – 2:3. V závěru nepomohl svěřencům Petra Jíry a Daniela Lehnerta ani oddechový čas následovaný hrou bez brankáře.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....