Banes Motor České Budějovice
16.11.2013, Miroslav Mayer

JUN: JIH-CEM 3:0 - Junioři v Jihlavě nedali ani branku

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Junioři nezačali po reprezentační přestávce úspěšně. Na Vysočinu jeli v nejsilnější možné sestavě a chtěli získat nějaké body. Dukla dokázala dát v první třetině dvě branky a ve druhé části ještě jednu přidat. Jihočeští střelci se nedokázali prosadit ani jednou a tak všechny body zůstali v Jihlavě.

Utkání začalo ve velmi velkém tempu a bylo jasné, že na úvodní branku se dlouho čekat nebude. To se potvrdilo hned ve druhé minutě, když se k odraženému kotouči mezi kruhy dostal jihlavský Tomáš Střecha a uklidil ho k levé tyči – 1:0. České Budějovice po inkasované brance přidaly na své aktivitě a tlačily se za vyrovnáním. Dokonce měli i výhodu přesilové hry, ale Jihlava se dokázala ubránit. V závěru první třetiny dostala výhodu přesilové hry také Dukla a ta se jí pevně chopila, když Jíchovu střelu od modré čáry usměrnil do branky Marek Němec – 2:0.. Jihlava si potom závěr prvního dějství zkušeně pohlídala a České Budějovice se v první třetině neprosadily.

Druhá třetina začínala přesilovou hrou Českých Budějovic. V té se ale prosadit dokázala Jihlava, když se v oslabení dostal v útočném pásmu k puku David Březina a střelou po ledě překonal Gábu – 3:0. Poté se hrála velmi vyrovnaná hra s šancemi na obou stranách. Jihlava hrála v druhé polovině druhé třetiny přesilovou hru pět na tři, kterou ovšem nesehrála podle představ a hosté se ubránili. Po ubráněném oslabení se více do hry dostávali hosté, ale všechny jejich šance dokázal zneškodnit dnes velmi dobře chytající Fučík. Po druhé třetině tedy vedla Jihlava 3:0.

Jihlavští vstupovali do třetí třetiny s klidnou hlavou a náskokem o tři branky. To byl také hlavní důvod, proč byli aktivnější hosté, kteří se stále snažili s vývojem utkání něco udělat. Zejména velmi aktivní byl ve třetí třetině Prokeš, který měl mnoho slibných šancí, jelikož všechny dokázal Fučík zlikvidovat, tak přiblížil Jihlavu k vítězství. České Budějovice poté měly v závěru třetí třetiny již svázané ruce a vstřelit branku už nedokázaly. Dnešní důležité utkání patří tedy domácí Jihlavě.

Ohlasy po zápasu

Aleš Totter (Trenér HC České Budějovice): Já si myslím, že nás dnes domácí předčili v bojovnosti a jsem rád, že když jsme už prohráli, tak jsme aspoň pomohli Štěpánovi Moravcovi, který je výborný trenér a skvělý člověk, a protože si myslím, že byl v těžké situaci.

Štěpán Moravec (Trenér HC Dukla Jihlava): Dnešní utkáni bylo pro kluky hodně náročný, především psychicky, když jsme všichni věděli o co se dnes hraje, že to není o tři body, ale o šest v podstatě. Dali jsme si jasnou taktiku, kterou jsme v první třetině perfektně splnili. Dostali jsme se do dvoubrankového vedení. Ve druhé třetině jsme dali třetí branku a potom kluci hodně ubrali, přesilová hra pět na tři nám vůbec nevyšla. Nicméně nás držel Fučík v bráně, který podal naprosto bezchybný výkon a patří mu polovina dnešního úspěchu. Kluci to tedy dnes zvládli, jsme rádi za tři body a budeme v tom chtít pokračovat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice