Diskusní fórum
Zaregistrujte se ZDARMA nebo využijte výhody PROFI registrace. Více čtěte níže.
quak | =M= FANATIC
Reagovat
15.05.2021, 10:16
Reakce na Kobson: U hada to je pro mě kultovka, ještě se...
Kobson kávě rozumí asi jako hokeji...
14.05.2021, 15:15
Špatně jsem to formuloval, takže upřesnění. S dobrou surovinou zvládne na Aeropressu udělat dobrou kávu každý. Mistr na tom pak udělá lepší kávu než polovina "baristů".
Jinak souhlas, že menší kluziště je ok v případě naprosté špičky, ale jak klesá kvalita hráčů, tak se na menším kluzišti vytrácí hokej. Ostatně ukázalo to i finále pralesa, kde při vší úctě k Dukle, nebylo náhodou, že vyhrávala na menším kluzišti na Kladně. Jinak ale snahu o sjednocení pravidel jednoznačně kvituju.
Jinak souhlas, že menší kluziště je ok v případě naprosté špičky, ale jak klesá kvalita hráčů, tak se na menším kluzišti vytrácí hokej. Ostatně ukázalo to i finále pralesa, kde při vší úctě k Dukle, nebylo náhodou, že vyhrávala na menším kluzišti na Kladně. Jinak ale snahu o sjednocení pravidel jednoznačně kvituju.
14.05.2021, 10:54
Pozor, já proti opravdickýmu turkovi nic nemám! Dokonce ani v té české podobě, která má blízko cuppingu, kterým kvalitu kávy posuzují degustátoři. Jen musí být kvalitní a čerstvá surovina, dobře namletá a hlavně se to musí vypít rychle! Protože po pár minutách to není pití pro opravdový chlapy, ale pro prasata (zdravím skutečné prase Mirka S i kávočuníka Mirka K.).
Jinak jsi mě ovšem svým odstavcem o hipsterech na koloběžkách a sójovým latté naprosto odboural!
A právě kvůli snadnosti opláchnutí jsem si oblíbil Aeropress. Je to fajn na cesty, snadný a když člověk ví co dělá, výsledek je lepší než v polovině kaváren u nás.
2 Alistair
Nebyla to Coava ta honduraská? Taková světleji pražená, oříšková chuť? Na filtr skvělá. Kde ti proboha řekli, že čokoládová chuť = míň kvalitní? To je daný jen odrůdou a klimatickými podmínkami, případně pražením. Pokud je pro někoho Kona nekvalitní, tak ať si do ní nakape trochu citrónu a bude z toho mít kvalitní Afriku...
Jinak jsi mě ovšem svým odstavcem o hipsterech na koloběžkách a sójovým latté naprosto odboural!
A právě kvůli snadnosti opláchnutí jsem si oblíbil Aeropress. Je to fajn na cesty, snadný a když člověk ví co dělá, výsledek je lepší než v polovině kaváren u nás.
2 Alistair
Nebyla to Coava ta honduraská? Taková světleji pražená, oříšková chuť? Na filtr skvělá. Kde ti proboha řekli, že čokoládová chuť = míň kvalitní? To je daný jen odrůdou a klimatickými podmínkami, případně pražením. Pokud je pro někoho Kona nekvalitní, tak ať si do ní nakape trochu citrónu a bude z toho mít kvalitní Afriku...
14.05.2021, 09:31
Tak jo. Sami jste si to zavinili! Přednášku o historii a zpracování kávy si necháme na chystaný YT pořad Zábavná zrnka, ok?
1. Robusta vs Arabica
Pravdou je, že špatná pověst Robusty u nás je do značné míry zasloužená, takže to přirovnání, které tu někdo psal, úplně mimo mísu není. Je to primárně dáno tím, že se sem dlouhé roky vozilo to nejhorší a nejlevnější, co se z této odrůdy dá ve světě nakoupit a tak když sem po revoluci dorazila Arabica, ten rozdíl byl tak propastný, že si hodně lidí vytvořilo zkratku Arabica dobrá, Robusta hnus. Tím spíš, když tu většina pila tzv. českýho turka, protože když se Robusta nechá v horké vodě lohovat dlouho, je výsledkem nepoživatelně odporná břečka, kterou s chutí z půlitru pije jen dobytek Kemir.
Robusta je levnější, protože rychleji plodí a není tak citlivá na změny počasí jako Arabica, díky vyššímu obsahu kofeinu, který působí jako přírodní antipesticid je také odolnější vůči škůdcům. S tím, že je levná pak souvisí i to, že jí pěstitelé a pražírny nevěnují stejnou péči jako odrůdám Arabiky. Od sběru, přes sušení a skladování, až po pražení. Chcete levný kafe, tak tady ho máte. Se vším všudy. Za Robustu nejsme ochotni tolik zaplatit, často je používána jen jako přísada do směsí, která má zajistit lepší cremu pro domácí přípravu espressa. Směs s Robustou není tak citlivá na přesné mletí a tak dokáže vykouzlit něco jako crema i lidem, kteří s pákovkou neumí moc zacházet. Takže producentů, kteří s ní zachází se správnou péčí, moc není. Mezi znalci kávy ale najdete dost lidí, kteří na kvalitní Robustu nedají dopustit. Mně osobně ale nechutná, snad s výjimkou jávské Valhally a to pouze na mašině. Přes filtr jsem Robustu, která by mi chutnala, ještě nenašel.
2. Žebříček
Můj osobní by vypadal takto:
1. Hawaii Kona (už ten název, pro surfaře ani nic lepšího existovat nemůže...)
2. Jamaica Blue Mountain
Tohle jsou pro mou hubu bezkonkurenčně nejlepší kávy, buhužel pro nás normální smrtelníky jsou drahý jako prase. Kopi Luwak jsem nezařadil, pro mě osobně je to spíš káva s hezkým příběhem pro snoby, neoslovila mě. Následují kávy pro každodenní pití.
3. Australia Skybury (skvělá káva, která se v poslední době blbě shání)
4. Nicaragua Maragogype
5. Cuba Serrano Lavada
Já vím, nemám tam žádný Afriky. Mně moc káva s vyšší aciditou nešmakuje, takže ty africký citrony nemusím.
3. Jak a na čem?
Vyzkoušel jsem snad všechny způsoby přípravy kávy a zůstal u 2. Double shoty na mašině a Aeropress pro filtry, podle nálady, chuti a odrůdy. Některé kávy mi chutnají víc filtrované, Skybury a Lavada mám raději v mašině.
A jestli budete zlobit, přijde další díl!
A na závěr k hokeji. Rád bych připomenul, že jste tu nedávno s velkou pompou vítali hokejistu, který má stejnou výšku jako ze sachru vykukující čahoun Q. Podle Kohyho (soupiska) je dokonce o 2 cm nižší. Nižší kurwa, nižší! Ale asi to měřil nějakým krejčovským metrem, nikdy mi Guli menší než já nepřišel.
1. Robusta vs Arabica
Pravdou je, že špatná pověst Robusty u nás je do značné míry zasloužená, takže to přirovnání, které tu někdo psal, úplně mimo mísu není. Je to primárně dáno tím, že se sem dlouhé roky vozilo to nejhorší a nejlevnější, co se z této odrůdy dá ve světě nakoupit a tak když sem po revoluci dorazila Arabica, ten rozdíl byl tak propastný, že si hodně lidí vytvořilo zkratku Arabica dobrá, Robusta hnus. Tím spíš, když tu většina pila tzv. českýho turka, protože když se Robusta nechá v horké vodě lohovat dlouho, je výsledkem nepoživatelně odporná břečka, kterou s chutí z půlitru pije jen dobytek Kemir.
Robusta je levnější, protože rychleji plodí a není tak citlivá na změny počasí jako Arabica, díky vyššímu obsahu kofeinu, který působí jako přírodní antipesticid je také odolnější vůči škůdcům. S tím, že je levná pak souvisí i to, že jí pěstitelé a pražírny nevěnují stejnou péči jako odrůdám Arabiky. Od sběru, přes sušení a skladování, až po pražení. Chcete levný kafe, tak tady ho máte. Se vším všudy. Za Robustu nejsme ochotni tolik zaplatit, často je používána jen jako přísada do směsí, která má zajistit lepší cremu pro domácí přípravu espressa. Směs s Robustou není tak citlivá na přesné mletí a tak dokáže vykouzlit něco jako crema i lidem, kteří s pákovkou neumí moc zacházet. Takže producentů, kteří s ní zachází se správnou péčí, moc není. Mezi znalci kávy ale najdete dost lidí, kteří na kvalitní Robustu nedají dopustit. Mně osobně ale nechutná, snad s výjimkou jávské Valhally a to pouze na mašině. Přes filtr jsem Robustu, která by mi chutnala, ještě nenašel.
2. Žebříček
Můj osobní by vypadal takto:
1. Hawaii Kona (už ten název, pro surfaře ani nic lepšího existovat nemůže...)
2. Jamaica Blue Mountain
Tohle jsou pro mou hubu bezkonkurenčně nejlepší kávy, buhužel pro nás normální smrtelníky jsou drahý jako prase. Kopi Luwak jsem nezařadil, pro mě osobně je to spíš káva s hezkým příběhem pro snoby, neoslovila mě. Následují kávy pro každodenní pití.
3. Australia Skybury (skvělá káva, která se v poslední době blbě shání)
4. Nicaragua Maragogype
5. Cuba Serrano Lavada
Já vím, nemám tam žádný Afriky. Mně moc káva s vyšší aciditou nešmakuje, takže ty africký citrony nemusím.
3. Jak a na čem?
Vyzkoušel jsem snad všechny způsoby přípravy kávy a zůstal u 2. Double shoty na mašině a Aeropress pro filtry, podle nálady, chuti a odrůdy. Některé kávy mi chutnají víc filtrované, Skybury a Lavada mám raději v mašině.
A jestli budete zlobit, přijde další díl!
A na závěr k hokeji. Rád bych připomenul, že jste tu nedávno s velkou pompou vítali hokejistu, který má stejnou výšku jako ze sachru vykukující čahoun Q. Podle Kohyho (soupiska) je dokonce o 2 cm nižší. Nižší kurwa, nižší! Ale asi to měřil nějakým krejčovským metrem, nikdy mi Guli menší než já nepřišel.
14.05.2021, 08:01
Vi kurvi!
Nebojte, na Endyho jsem nezapomněl. Proběhla nějaká komunikace a předběžná domluva, jenže Covid nám jaksi plány změnil. Přesun do Tábora každopádně plány usnadní.
AD repre
Kouká někdo pravidelně na zápasy KHL? Tam se vůbec neforčekuje? Usuzuji z toho, že Dominik Mašín tuto herní variantu v repre asi zažil poprvé, neb co předvádí s „rozehrávkou“ při napadání soupeře, to jsem na takové úrovni dlouho neviděl. 🙈
A jdu si udělat kávu a vrhnout se na ten příspevek o ní. Pokud někdo z přátel už doufal, že jsem na to zapomněl, bude zklamán. Jak známo, káva je pro mě jako vláčky pro Sheldona Coopera... 😀
Nebojte, na Endyho jsem nezapomněl. Proběhla nějaká komunikace a předběžná domluva, jenže Covid nám jaksi plány změnil. Přesun do Tábora každopádně plány usnadní.
AD repre
Kouká někdo pravidelně na zápasy KHL? Tam se vůbec neforčekuje? Usuzuji z toho, že Dominik Mašín tuto herní variantu v repre asi zažil poprvé, neb co předvádí s „rozehrávkou“ při napadání soupeře, to jsem na takové úrovni dlouho neviděl. 🙈
A jdu si udělat kávu a vrhnout se na ten příspevek o ní. Pokud někdo z přátel už doufal, že jsem na to zapomněl, bude zklamán. Jak známo, káva je pro mě jako vláčky pro Sheldona Coopera... 😀
10.05.2021, 20:40
Klauzule o podmínkách ukončení kontraktu a stanovených procentech, která hráči v takovém případě náleží, je standardní součástí každé hráčské smlouvy. V případě víceletých je pro klub nejvýhodnější dát výpověď k 30.4. I tak to pochopitelně, s ohledem na délku kontraktu, levné nebylo.
07.05.2021, 21:05
Ty vole, zadovka naslepo skrz vlastní brankoviště na repre úrovni? 🙈 Přitom takový hezký jméno ten kluk má...
04.05.2021, 21:04
Novotňák podle mých informací není téma. Mižu oproti tomu je dost pravděpodobný. Uvidíme myslím brzy.
04.05.2021, 17:49
04.05.2021, 13:05
Taky bych na to sázel.
Ad rozhodčí - vidím to téměř stejně jako Tveety. Téměř, protože Lacinu já pořád nemusím.
Mižu je to poslední RW, které jsem zmiňoval a pak naznačoval mezi řádky zmínky trejdu s Fadrným. Hokejista to je. Věk a zdravotní stav hovoří proti němu, ale nechme se překvapit.
A dobrým zprávám, co jsem slyšel, není konec.
Ad rozhodčí - vidím to téměř stejně jako Tveety. Téměř, protože Lacinu já pořád nemusím.
Mižu je to poslední RW, které jsem zmiňoval a pak naznačoval mezi řádky zmínky trejdu s Fadrným. Hokejista to je. Věk a zdravotní stav hovoří proti němu, ale nechme se překvapit.
A dobrým zprávám, co jsem slyšel, není konec.
04.05.2021, 10:16
Já bych neco měl.
Když si vzpomenu na Guliho, který odsud odcházel a srovnám ho s tím, který se vrací, přijde mi, že ten současný je v mnohém jiným hráčem, hokejově i osobnostně. Otázkou je tedy, zda to tak vnímá i on sám, pokud ano, co v kariéře ten posun způsobilo, a v čem zůstal stejný?
A druhá, jestli si dovede představit, že někdejší jeho parťák z mládí bude pískat utkání Motoru a dá mu panenku za kecy?
Když si vzpomenu na Guliho, který odsud odcházel a srovnám ho s tím, který se vrací, přijde mi, že ten současný je v mnohém jiným hráčem, hokejově i osobnostně. Otázkou je tedy, zda to tak vnímá i on sám, pokud ano, co v kariéře ten posun způsobilo, a v čem zůstal stejný?
A druhá, jestli si dovede představit, že někdejší jeho parťák z mládí bude pískat utkání Motoru a dá mu panenku za kecy?
03.05.2021, 11:36
03.05.2021, 07:57
01.05.2021, 10:48
01.05.2021, 10:22
01.05.2021, 08:47
Takhle vám to nevodvolá!
Kohy, jestli to nezveřejníš do 9, tak to za tebe udělám já.
Takle vám to vodvolá.
Jinak musím opravdu pochválit všechny, kdo se podíleli na tom entree videu. Profi práce!
Kohy, jestli to nezveřejníš do 9, tak to za tebe udělám já.
Takle vám to vodvolá.
Jinak musím opravdu pochválit všechny, kdo se podíleli na tom entree videu. Profi práce!
Zaregistrujte si své uživatelské jméno a nikdo se za vás již na fóru nebude vydávat! Základní registrace je zdarma.
Jsou diskuse vaším denním chlebem? Pořiďte si profi-registraci s vlastní ikonkou, prohledáváním dalšími službami. To vše jen za jednu SMS! více o profi registraci.
- Chcete-li udělat nový řádek, stačí zařádkovat enterem, netřeba používat html tagy.
- Děkujeme, že se zde na fóru budete chovat jako slušní lidé.
Redakce si vyhrazuje právo ve výjimečných případech smazat vulgární, urážlivé nebo nesmyslné příspěvky.