Banes Motor České Budějovice
31.08.2022, Denisa Józsová

Zahrát si v Plzni bylo zvláštní, ale moc jsem si to užil, říká Filip Přikryl

Filip Přikryl přestoupil do Českých Budějovic ze západočeské Plzně. Zatím naskočil do šesti utkání, ve kterých si připsal dva body. Svou premiérovou trefu za Motor si navíc připsal právě proti západočeskému klubu. Jak se mu nastoupilo proti Škodovce, ve které působil deset let? Jak hodnotí zápas s Jihlavou? To vše se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Já se ještě vrátím k zápasu s Plzní. Vy jste tam strávil deset let, tentokrát jste tam nastoupil jako soupeř. Tak jak se vám tam hrálo?
Já jsem se snažil na to nesoustředit, ale bylo to pro mě zvláštní. Přece jen mám odtud nějaké vzpomínky. Snažil jsem se na to nemyslet a hrát svůj hokej, ale taky jsem si to moc užil. Byl jsem tam doma, takže se mi tam hrálo dobře. Škoda, že jsme to tam nezvládli.

Navíc jste právě v Plzni vstřelil svůj první gól za Motor…
Byl to pro mě také hodně zvláštní pocit. Byl jsem za to ale hrozně rád. Navíc to byl gól na 1:1, takže jsme se pak snažili dostat do toho zápasu. Oni nám pak ale znovu odskočili… Každopádně vstřelení první branky právě tam byl opravdu zvláštní pocit.

Jak byste zhodnotil utkání s Jihlavou?
Měli jsme ho vyhrát. Takovéto zápasy prostě musíme zvládnout. A je úplně jedno v jaké hrajeme sestavě, jaký máme program. Za stavu 1:1 to byl hodně otevřený zápas, a ten gól jsme měli dát my. Měli jsme najít cestu k vítězství, ale tu bohužel našel soupeř.

Pro vás to byl třetí zápas ve třech dnech, jak jste se cítil na ledě?
Samozřejmě je to náročný, ale to je příprava. Musíme být ovšem připraveni na soutěž, všichni víme, proč to děláme.

Jak zatím probíhala vaše příprava na novou sezónu?
Znovu, je to hodně náročné, avšak tak to má být. Snažíme se dělat věci, které by nás měly zdobit v té soutěži. Snažíme se být lepšími každým dnem, týdnem…

Za dva týdny začíná sezóna, jaké do ní máte cíle?
Jako tým určitě chceme co nejlépe vstoupit do ligy, aby se nám dobře dýchalo. Děláme všechno pro to, abychom na to byli stoprocentně připravení. A co se týče mě? Chci být co nejvíce platný týmu, plnit svou roli tak, abych týmu pomáhal.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....