Banes Motor České Budějovice
07.03.2021, Pavel Mádl

Z osobního pohledu hodnotím sezonu pozitivně, říká Zdeněk Doležal

Poslední zápas sehráli hokejisté Motoru na svém ledě proti Ocelářům z Třince. Těm podlehli 0:4. Pro klubový web se vyjádřil nejproduktivnější hráč Motoru v této sezoně, jenž nastřádal celkem 34 bodů - Zdeněk Doležal.

Zdeňku, jak byste zhodnotil poslední zápas sezony?
Neproměnili jsme šance, které jsme si vytvořili. Trápili jsme se. Soupeř hrál zkušeně, má výborný tým. Už to byl nádech toho posledního zápasu.

Co chybělo ke vstřelení gólu?
Nemáme problém se střílením gólů, ale dnes se to nějak nepovedlo.

Jak hodnotíte sezonu po své osobní stránce?
Z osobního pohledu sezonu hodnotím určitě pozitivně. Myslím, že 18 branek v extralize za sezonu není vůbec špatné. Doufám, že jsem si trošku vybudoval respekt a že na to v dalších sezonách navážu.

V dnešním zápase jste se celkem čtyřikrát ocitl na trestné lavici. Dvakrát z pozice faulujícího hráče a dvakrát z pozice pykajícího hráče za střídačku. Už jste někdy zažil zápas, kdy byste tolikrát usedl na trestnou lavici?
Myslím, že se mi to ještě nestalo. My jsme ale dneska hráli pouze na tři útočné lajny a já jsem jeden z mála, který oslabení vůbec nehraje, takže jsem tam chodil dobrovolně, aby na trestnou lavici neusedl někdo, kdo by nám v tom oslabení mohl pomoct.

Jak máte plány na léto? Na letní přípravu vzhledem k brzkému konci sezony budete mít víc času.
To nevím, musíte se asi zeptat pana Blatného. (smích) Vůbec nevím, jak to bude. Ale protože nám sezona skončila takhle brzo, tak další týmy mají před sebou finální fázi sezony a neví, jak dlouho ještě budou hrát, takže teď si užiju volna a s letní přípravou bych chtěl začít dříve.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....