Banes Motor České Budějovice
dnes, Lukáš Mareš

Turnaj v iBoccia pro tým U12! Aneb motoráci navštívili Arpidu

​Do Centra ARPIDA tentokrát zavítali motoráci z kategorie U12. Zatímco loni absolvovali komentovanou prohlídku tříd a dalších prostorů Centra, letos na naše borce čekal turnaj ve sportu zvaném iBoccia. Po loňské kategorii U15 a letošní kategorii U14 jsou tak třetím motoráckým týmem, který si tuto hru vyzkoušel na vlastní kůži.

Připomeňme, že iBoccia (integrovaná boccia) je sport podobný francouzské petanque. Hraje se ovšem vsedě a svou povahou umožnuje účast lidem napříč různými znevýhodněními. Na paralympijských hrát se boccia poprvé objevila roku 1984 (New York, USA). Kořeny této hry ovšem sahají do dávné minulosti, konkrétně do starověkého Řecka a Egypta.

Zahrát si sport, který testuje odhad, strategické myšlení i jemnou motoriku, bylo pro naše mladé hráče zajímavým zpestřením sezóny. Po turnaji, který se nesl v přátelském duchu, si tým opekl buřty a od zkušené rozhodčí Petry Coufalové si poslechl výsledky turnaje. Děkujeme a těšíme se na další spolupráci!

Sociální sítě

V neděli hraje motor pro děti! Vezměte své ratolesti a přijďte se pobavit. Dárků a zábavy bude spousta! ??

Fanouškovský Šampion podcast vyzpovídal našeho útočníka Ondřeje Kovařčíka. Celý rozhovor si můžete poslechnout po kliknutí na...

Už v neděli se na zápase s Mladou Boleslaví můžou všechny děti těšit na parádní dárky od partnera utkání - Schwan-STABILO ČR....

×
×
Dnes v 16:30 | U17
Motor České Budějovice
Bílí Tygři Liberec