Banes Motor České Budějovice
11.08.2021, Marek Baloun

S Motorem trénuje Michal Kempný. Vždy jsem se tu cítil dobře, řekl o Budějovicích

Motorem si prošla spousta hokejově významných hráčů, od mistrů světa, přes reprezentanty, až po vítěze Stanley Cupů, KHL a olympioniky. Nyní se k nim přidalo další jméno - obránce Washington Capitals Michal Kempný. Co ho přivedlo do Budějovic a jak hodnotí tým pro nadcházející sezónu?

Co Vás přivedlo do Českých Budějovic?
Dlouhá cesta (úsměv)... Mám tady kondičního trenéra a je super, že mi v klubu vyšli vstříc a můžu tady chodit na led. Potřeboval jsem přípravu v tělocvičně zkombinovat s ledem a jsem rád, že to takhle vyšlo.

Jak dlouho se tu plánujete zdržet?
Jsem tu od pondělí, teď odjíždím do Prahy (rozhovor proběhl ve středu - pozn. red.), příští týden budu v Praze, tak možná, že ten další týden bych opět dorazil.

Bylo pro vaše dočasné usazení tady klíčové, že tu jsou zkušení hráči jako Milan Gulaš, Lukáš Pech a další?
Já jsem všechno vlastně prvotně řešil přes Guliho, protože jsem neměl žádný kontakt na Jardu Modrýho, takže Guli to zařídil.

Vás loni sužovala zranění a odehrál jste jen dva zápasy v AHL, už je vše v pořádku?
Musím zaklepat na všechno, co mám. Noha zatím drží a všechno je, jak má být. Užívám si, že můžu být na ledě a můžu normálně pracovat a připravovat se na sezónu.

Máte někdy čas sledovat extraligu?
Určitě. Sleduju svůj mateřský klub Kometu Brno a vždy se podívám na výsledky.

Viděl jste herní styl Budějovic, má tým podle Vás šanci na úspěch?
Myslím si, že tým je dobře poskládaný. Jsou tu zkušení hráči, kteří už mají něco odehráno, jsou tu mladí kluci, nový gólman... Když si to všechno sedne jak má, tak by kluci mohli v sezóně hrát dobře.

Měl jste čas projít si Budějovice? Co se vám tu líbilo?
Já už tady byl předtím na různých srazech nároďáku a když jsem tady hrál, tak se mi hrálo dobře. Mám rád to město, jak je obklopené řekou. Je to něco jiného a cítím se tu dobře.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....