Banes Motor České Budějovice
06.03.2021, Adam Pavlíček

Rozlučka se sezonou, Vydareným a trenérem. Přijíždí třinečtí Oceláři

Nedělním utkáním (začátek v 17:20) udělá Motor čáru za první extraligovou sezonou v historii znovuzrození klubu. Už před tím je ale jasné, že skončí na poslední příčce. Jihočeši nejenže se budou loučit se sezonou, ale také s obráncem René Vydareným, který končí aktivní kariéru. V týmu, jak je známo, příští sezonu nebude působit ani trenér Václav Prospal, který již v průběhu ročníku oznámil, že se vrátí za rodinou do zámoří.

Oceláři Třinec

Nedělní soupeř Motoru standardně pomýšlí na nejvyšší příčky tabulky. Nejinak je tomu letos. Oceláři naplňují veškeré předpoklady. První místo jim prozatím utíká o pět bodů, je tedy jasné, že v čele tabulky po základní hrací části neskončí. Na druhou stranu z druhé příčky je také nikdo neshodí, třetí Boleslav totiž ztrácí bodů devět.

Pro nikoho nebude překvapením, že se Třinečtí nacházejí vysoko i v individuálních statistikách. A rovnou v té nejvýznamnější. Matěj Stránský letos pálí do soupeřových branek, seč to jde. Soupeřům celkově rozdal již 32 branek, přidal 19 asistencí, a to z něho dělá nejproduktivnějšího hráče soutěže.

Díky předváděním výkonům si Oceláři zajistili pro příští sezonu také účast v Lize mistrů. Stalo se tak již posedmé.

Sestava Třince z posledního zápasu s Boleslaví (5. 3.):

Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, D. Musil, Jaroměřský, M. Adámek, Zahradníček – M. Stránský, Rodewald, Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko (A), Hrňa – M. Kovařčík, Špaček, Chmielewski – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (C).

Z tábora Motoru

Jak text výše napovídá, v neděli to nebudou mít českobudějovičtí hokejisté vůbec snadné. Oceláři sice nemají již o co bojovat, v tabulce se nikam posunout nemohou, přesto jejich statistiky budí respekt. Motor motivaci má - udělat vítěznou tečku za kariérou Vydareného.

Aleš Totter před zápasem: Čeká nás poslední zápas. Prožili jsme špatnou sezonu. Věříme, že nás čeká důstojná partie. Především pro Rendu Vydareného, který se loučí s úžasnou kariérou. My jako trenéři chceme rozhodně vidět obstojný výkon. Touto cestou bychom chtěli poděkovat fanouškům, kteří jsou nejsilnějším článkem organizace.

Sestava Motoru z posledního utkání proti Litvínovu (5. 3.)

Čiliak (Strmeň) – Vydarený (C), Plášil, Beránek, Kubíček, Slováček, Štencel – Jonák, D. Voženílek, Holec – M. Novák, Toman (A), Z. Doležal – Karabáček, R. Přikryl, Gilbert – Alderson.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....