Banes Motor České Budějovice
17.09.2022, Pavel Mádl

První zápas, střídání, střela a hned gól. Snový debut prožil Mikuláš Hovorka

TŘINEC - Takový start na takové úrovni asi zažije jen málokdo. Jedenadvacetiletý obránce Mikuláš Hovorka nastoupil v Třinci ke své premiéře v extralize a ve druhé minutě při svém prvním střídání dělovkou otevřel skóre utkání. Motor v něm ani jednou neinkasoval a Oceláře porazil 2:0.

Mikuláši, lepší premiéru jste si asi nemohl přát. První zápas v extralize, první střídání, první střela, první gól.
Takhle začít jsem si nepředstavoval ani ve snu. Toho, že jsme vyhráli, si vážím daleko víc, protože si hodně lidí myslelo, že prohrajeme. My jsme týmovou hrou a obětavostí dokázali překonat tu jejich kvalitu, a to byla naše cesta k úspěchu.

To bude drahé, že?
Asi se mi to trošku prodraží, ale to k tomu patří. Prostě to zaplatím. (úsměv)

Pociťoval jste nervozitu s vědomím, že hrajete první zápas v nejvyšší soutěži?
Ani ne. Čekal jsem, že to na mě přijde, až přijdu na led, ale vzhledem k tomu, že při prvním střídání jsem dal gól, tak jsem nervózní nebyl.

Ta střela byla ukázková. Je to právě to, z čeho těžíte?
Jsem hráč většího vzrůstu, myslím, že ránu mám. Střelbu se snažím pilovat na každém tréninku. Časem to může být ještě lepší.

Los prvního kola vám znovu přisoudil Třinec, který třikrát v řadě získal mistrovský titul. Jak bylo důležité se na něj psychicky připravit?
Naše příprava byla taková, že jsme různě měnili sestavu a zkoušeli jsme mladé kluky. V turnaji v Grazu jsme hráli v sestavě, ve které jsme už chtěli nastoupit v Třinci. Tam to ještě nebylo ono, ale pak jsme ještě zatrénovali a myslím, že se to výborně sešlo a hráli jsme velmi dobře jako tým.

Dominik Hrachovina pochytal všech 46 střel a předvedl fenomenální výkon. Souhlasíte?
Chytal neskutečně. Nebýt jeho, myslím, že bychom nevyhráli.

Na začátku sezony nemáte lehké soupeře. V neděli vás doma čeká Brno, které taky ukázalo v prvním utkání své kvality a má obměněný kádr.
Třinec to ukázal také. Určitě měl v hlavách, že nás porazí. V hokeji se může stát cokoliv, je to sport. Když budeme hrát jako proti Třinci, myslím, že máme šanci na vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....