Banes Motor České Budějovice
04.05.2021, Denisa Józsová

Proti Motoru se mu hrálo skvěle. To chce nyní Petr Šenkeřík soupeřům překazit

Posilou zadních řad Motoru se stal Petr Šenkeřík. Třicetiletý bek přišel z Karlových Varů. Co od angažmá na jihu Čech očekává? A jak vysvětluje krátký a nevšední hokejový pobyt na Ukrajině?

Začněme obligátní otázkou. Co vás dovedlo zrovna do Motoru?
Po čtyřech letech v Karlových Varech jsem už přemýšlel co dál. Poté přišla nabídka z Motoru, která mě lákala. Zavolal mi totiž Milan Gulaš, že se tady bude přebudovávat tým. Ta idea se mi celkem líbila, a tak jsem do toho šel.

Takže osoba Milana Gulaše byla jedním z důvodů, proč jste se tak rozhodl?
Ano, je to jeden z důvodů.

Když se vrátíme zpět k vaší kariéře. V sezóně 2009/2010 jste si zahrál WHL v kanadském týmu. Byl jste tehdy blízko draftu?
Já si myslím, že jsem tam udělal jednu chybu. Nechal jsem se totiž vyměnit, ten tým, který jsem opustil, vyhrál další rok ligu. V momentě, kdy bych zůstal v týmu, který následně vyhrál, ta šance by byla asi větší. Je pravdou, že to asi byla moje největší hokejová chyba, o které vím. Víc se k tomu vracet už nechci. Jestli bych byl draftovaný? To se už nikdy nedozvíme.

O dva roky později jste se vydal na Ukrajinu, tedy do netypické hokejové destinace. Proč jste se vydal tam? Naučila vás Ukrajina něco i hokejově?
To byl asi taky trochu přešlap. Byl jsem tou dobou v úzkých a nevěděl jsem co dál. Byl jsem také mladý a nerozvážný, navíc jsem chtěl pořád hrát. Šanci v extralize jsem pořád nedostával, tak jsem zkusil něco jiného. Nakonec jsem tam strávil tři měsíce. Nemyslím si, že mi to dalo něco z hokejového hlediska, ale také mi to nic neubralo.

V sezóně 2016/2017 jste se znovu vydal do zahraničí, konkrétně do USA. Proč jste se znovu rozhodl pro zámoří?
Přišla nabídka, navíc to vypadalo, že bych tam mohl zůstat na delší dobu. Nebylo to tam ale úplně tak, jak jsem si představoval, proto jsem se hned další rok vrátil do Čech. Dostal jsem šanci v Karlových Varech, čehož jsem se chytil.

Přicházíte z Karlových Varů a proti Motoru jste loni nastupoval. Jak na vás České Budějovice působily jako na soupeře?
Pro mě, jako pro obránce, se mi proti nim hrálo dobře. Hráči Motoru se snažili rychle napadat, a ti hráči se dali přehrát jednou přihrávkou. Já jsem se díky tomu mohl zapojit do útoku, jelikož jejich útočníci propadali. Vyhráli jsme s nimi tři ze čtyř zápasů, takže za mě dobrý. Doufám však, že letos to bude lepší, určitě…

Jste považován za ofenzivního obránce. Dá se čekat, že podobnou roli budete mít i zde?
Já takhle hraju odjakživa, takže to očekávám. Budu moc rád, pokud týmu pomůžu dopředu. Jelikož jsem obránce, tak doufám i v to, že jim pomohu v defenzivě.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....