Banes Motor České Budějovice
31.12.2021, Petra Bicková

Předsevzetí si nedáváme, shodují se hráči Motoru

Letošní rok opět ovlivnil covid. Každý z nás v něm ale našel i pozitivní okamžiky. Co přinesl rok 2021 hráčům Motoru? A jaká přání do nového roku mají? Odpovídají David Štich, Jindřich Abdul, Petr Šenkeřík a Václav Karabáček.

Rok 2021 je u konce a s novým rokem přichází také tradiční novoroční předsevzetí. Jedno z typických je hubnutí. „Žádné předsevzetí si nedávám, když cítím, že potřebuji zhubnout nebo naopak nabrat váhu a sílu, přizpůsobím jídelníček nezávazně na tom, zda je nový rok,“ říká Petr Šenkeřík. Podobně to má i Václav Karabáček: „Snažím se zlepšovat po celý rok, a to jak lidsky, tak v hokeji, být lepší a lepší,“ prozradil Karabáček. David Štich si žádné předsevzetí nedává. Jindřich Abdul pouze maličkosti, které se vždy snaží splnit.

Uplynulý rok byl v mnoha věcech odlišný a náročný, jak ho hodnotí hokejisté Motoru?. „Byl to zvláštní rok, jiný než ty předtím. Nedalo se nic plánovat, člověk nevěděl, co se bude dít, vše ovlivnila pandemie,“ říká David Štich. „Pro mě to byl velmi frustrující rok, ale člověk se musí přizpůsobit a žít, jak nejlépe dokáže,“ hodnotí Václav Karabáček. V neoptimistickém hodnocení pokračuje také Petr Šenkeřík, pro kterého to byl jeden z nejhorších roků, které zažil: „Budu rád, když už skončí,“ dodává obránce. Ani Jindřich Abdul nehodnotí uplynulý rok příliš pozitivně: „Myslím, že rok 2021 byl náročný pro všechny a pro mě především po zdravotní stránce. Věřím, že se už blýská na lepší časy a vše bude fungovat, a to jak v profesním, tak v osobní životě,“ říká předsezónní posílá Motoru.

I přes různé strasti, které s sebou rok 2021 nesl, zažili budějovičtí hokejisté i něco hezkého. „Nejkrásnější byla svatba, ta se povedla se vším všudy,“ libuje si Šenkeřík. „Pro mě nejkrásnější moment tohoto roku byl, když jsem se dozvěděl, že syn přežil bez následků náročnou operaci,“ prozradil David Štich. Jindřich Abdul zažil nemálo pěkných momentů. „Těžko vypíchnout jen jeden moment, neřekl bych, že bych měl nějaký speciální,“ říká Abdul.

A jaká jsou přání hráčů do nového roku? „Chci být lepší a lepší, jak herně, tak v životě, aby vše fungovalo, abych dělal co nejméně chyb,“ přeje si Václav Karabáček. Svérázný obránce David Štich by chtěl, aby se vše vrátilo do starých kolejí a neřešil se stále covid. Podobné přání má i Jindřich Abdul: "Aby covidová doba už byla za námi.“ Abdul má však i přání ohledně profesního života, ale jaká neprozradil: „To raději nebudu publikovat,“ dodává se smíchem.

Pokud by někdo čekal, že to hráči při silvestrovských oslavách rozjedou, tak je na omylu. „S manželkou si o půlnoci přiťukneme, popřejeme si a jdeme spát,“ popisuje silvestrovskou oslavu Petr Šenkeřík. Jindřich Abdul bude trávit Silvestra s přítelkyní a pár přáteli: „Rozhodně nic velkého nechystáme, chtěl bych druhý den normálně fungovat, abych si trochu užil volna,“ říká Abdul.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....