Banes Motor České Budějovice
07.09.2020, Filip Kortus

Pět bodů za víkend? To dlouho nepamatuji, říká Jan Janoch

Parádní vstup do nové sezony se povedl budějovické juniorce, která ve dvou zápasech dvakrát vyhrála a připsala si pět bodů. Výbornými výkony se zaskvěl Jan Janoch, který od nové sezony plní roli asistenta kapitána. Přenesl si tak do nového ročníku formu, do které se dostal už v přípravě. „Je třeba, abychom na to navázali, ale nesmírně nás to nyní těší," říkal po prvních dvou zápasech.

Novou sezonu jste odstartovali v pátek proti Brnu. Čekali jste bojovné utkání?
Bylo to nesmírně těžké a velice vyrovnané. Podržel nás brankář a dařilo se nám dodržovat systém hry. Navíc jsme byli obětaví a tým fungoval vážně skvěle. Jsme rádi, že jsme nakonec urvali dva body.

Zdálo se vám, že jste měli v prodloužení navrch?
Věřil jsem, že to v prodloužení zvládneme. Přišlo mi, že máme více sil než soupeř, což už bylo vidět ve třetí třetině.

Jak vypadalo sobotní utkání se Zlínem?
Znovu to byl vyrovnaný zápas. Nevyužili jsme plno příležitostí, často jsme jezdili do přečíslení dva na jednoho, ze kterého se nám nedařilo skórovat. Ale nakonec se nám to podařilo prolomit a rozhodně nám pomohla i ubráněná přesilovka pět na tři, kterou jsme zvládli opravdu dobře. Dodržovali jsme to, co po nás trenér chtěl, a to se vyplatilo.

Proti Zlínu jste obstaral první gól svého týmu. Jak se celá situace zrodila?
Ve středním pásmu propadl kotouč, tak jsem ho nabral a vzal jsem to na sebe. Vystřelil jsem přes obránce a z dorážky jsem doklepl puk do brány.

Dá se říct, že jste si přenesl formu z přípravy, kde se vám opravdu dařilo?
Sedli jsme se spoluhráči v lajně a v přípravě nám to tam docela padalo. Vyhověli jsme si a před sezonou jsme se dostali do formy.

Potěšilo vás, že jste byl týmem zvolen do pozice asistenta kapitána?
Těší nás společně s Hubasem (Tomáš Hubata – nový kapitán), že jsme dostali tým na starost. Není to nic lehkého, ale zatím to šlape a snad to tak bude i nadále.

Uhrát pět bodů za jeden víkend se vám v uplynulé sezoně povedlo jenom jednou. Je to pro vás ještě lepší začátek, než jste očekávali?
Je pravda, že dlouho nepamatuji tak úspěšný víkend. Je třeba, abychom na to navázali, ale nesmírně nás to nyní těší.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....