Banes Motor České Budějovice
06.04.2021, Marek Baloun

Na ticho na stadionu se nedá zvyknout. V tréninku se zaměřím na střelbu, proklamuje Miroslav Holec

Většího smolaře na zranění byste v uplynulé sezóně asi nenašli. Jakmile vyléčil jeden problém, hned v prvním střídání po návratu mu byla pochroumána noha a zase se vrátil na marodku. Ačkoliv tak odehrál jen lehce nad polovinu utkání, dostal Miroslav Holec důvěru i od nového trenérského štábu, a jak sám říká, chce patřit k lídrům týmu.

Jak hodnotíte uplynulou sezónu?
Mrzí mě, jak dopadla. Měli jsme na lepší umístění. Chyběli nám hodně fanoušci. Na to ticho na stadionu se nedá zvyknout a s nimi bychom určitě těch zápasů vyhráli mnohem více.

Hodně vás limitovala zranění, odehrál jste jen polovinu zápasů. Muselo to být mentálně asi hodně náročné…
(Úsměv) No bohužel… Na sezónu jsem se připravil dobře, ale pak přišlo jedno smolné zranění na tréninku a když jsem se vrátil a chtěl klukům pomoct, tak hned v prvním střídání ve Varech to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Nebral jste to jako nějaké znamení smůly?
Nevím, jestli to byla smůla, ale byl jsem z toho hodně špatný. Říkal jsem si, že zranit se hned po zotavení, to ani ve špatném filmu nevymyslíte.

V týmu došlo ke změně trenérského štábu. Jak budete vzpomínat na Václava Prospala a Aleše Tottera?
Já budu vzpomínat jenom v dobrém. Oba byli objektivní, každý si musel pod nimi své místo v týmu zasloužit. Byli féroví a celkově měli super přístup k hráčům.

Jak se těšíte na trenéra Modrého a jeho asistenty?
Já už se celkově těším na sezónu. S panem Modrým jsme si už volali a dobře jsme si popovídali. Těším se na naši vzájemnou spolupráci.

Věřil jste, že od nich dostanete nový kontrakt?
Jsem za novou smlouvu rád. V Budějovicích jsem druhým rokem, moc se mi tady líbí, a věřil jsem, že management ví, co ode mě může čekat. Těším se, že zde budu pokračovat.

Po takové smolné sezóně to pro vás musela být pořádná dávka sebedůvěry…
Určitě! Skoro nic jsem neodehrál. Po té noze jsem naskočil do zápasů prakticky bez tréninků a trošku jsem se s tím pral.

Motor má teď pauzu, jak ji trávíte?
Jsem s rodinou a snažím se jí vynahradit všechen ten čas, kdy jsem sám v Budějovicích. Věnuji se dcerkám, jak jen to jde. Ale zároveň už začínám trénovat na novou sezónu, abych byl na sto procent připraven.

Po konci Reného Vydareného budete v týmu jeden z nejstarších, jste připraven vést mladší hráče a předávat zkušenosti?
Věk je jen číslo (úsměv). Já si jako nejstarší nepřipadám, a i manželka někdy říká, že se chovám jak puberťák. Ale s mladými vycházím dobře a rád předám zkušenosti a poradím, když budu moct.

Je něco, kde byste se chtěl zlepšit vy sám?
Chtěl bych dávat více gólů. Zaměřuji se teď během tréninku na střelbu, snažím se na suchu něco pilovat. Doporučoval mi to i Venca Prospal při výstupním rozhovoru, takže na to se teď soustředím.

Co od dalšího ročníku očekáváte?
Hlavně bych chtěl, aby už vše okolo covidu skončilo a vrátilo se to do normálu. Abychom si užívali zápasy před plnou Budvar arénou. Jinak od nás čekám, že budeme hrát v play-off a budeme nebezpečným soupeřem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....