Banes Motor České Budějovice
27.02.2022, Pavel Mádl

Myslím, že jsme to týmově zvládli velmi dobře, říká Petr Šenkeřík

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V minulé sezoně opora obranných řad energetiků z Karlových Varů, v té aktuální opora v obraně Motoru. Proti Energii se Jihočechům podařilo vyhrát potřetí v tomto ročníku. Obránce Petr Šenkeřík k výhře 3:1 přispěl jednou asistencí.

Petře, jak byste zhodnotil utkání proti Karlovým Varům?
Myslím, že z naší strany to byl dobrý zápas. Měli jsme lepší start než minule. Na to jsme si chtěli dát pozor, protože Karlovy Vary jsou velmi útočný tým a hrají hodně na brejky, což jsme si pohlídali. Od začátku utkání jsme měli zápas pod kontrolou. Vary sice měly spoustu nebezpečných šancí, ale myslím, že jsme to týmově zvládli velmi dobře.

Blíží se konec základní části. Co vám tento duel ukázal?
Skoro s každým soupeřem už jsme hráli čtyřikrát, takže je to těžké říct. Všechny týmy znají nás, my známe je, takže víme, co od nich můžeme čekat. Vše je jen o nás a o tom, jakou předvedeme hru. Když se to nepovede, skončí to jako s Litvínovem (1:6), ale když se řeklo, že uděláme play-off, tak tam se může stát, že prohrajete 1:6. To je ale pořád jenom jeden zápas. Je to stejné, jako kdybychom prohráli 0:1.

V utkání jste nastoupil počtvrté v Motoru proti Varům. Jsou pro vás tyto zápasy jiné, nebo už to není takové jako na začátku?
Nevím. Mám tam spoustu kamarádů, byla tam výborná parta. Toto sport přináší a nedá se s tím nic dělat. Kdybych do toho šel jen napůl, nemohl bych předvést žádný pořádný výkon.

Z čeho jste se ohledně minulého zápasu, který tuze nevyšel, poučili?
Hlavně nasazením a přesností přihrávek. Nemyslím si ale, že proti Litvínovu bychom sehráli tak špatný zápas. Napadaly jim tam góly, byli jsme hodně vylučovaní, a oni dali další góly. Dnes jsme se více semkli a jsem rád, že jsme vyhráli.

V úterý vás čekají Pardubice, kterým se nyní moc nedaří. S čím půjdete do utkání?
Ukážeme si video, jak Pardubice hrály v posledních zápasech a podle toho se na ně nachystáme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....