Banes Motor České Budějovice
14.10.2021, Michal Špírek

Musíme zlepšit zvlášť hru v obranném pásmu, říká trenér dorostu Milan Dančišin

ČESKÉ BUDĚJOVICE — O průběhu a výhledu do aktuální sezóny dorostu jsme si povídali s hlavním trenérem Milanem Dančišinem. Jaké cíle má před sebou dorostenecký celek a v čem se musí zlepšovat?

Dorostenci v sezóně doposud odehráli osm zápasů, z nichž získali sedm bodů za dvě vítězství a jednu porážku po samostatných nájezdech. V desetimístné tabulce skupiny Střed extraligy dorostu jsou Českobudějovičtí na sedmém místě. "Po herní stránce jsme vcelku spokojeni. Kromě hry v obranném pásmu. Bohužel bodově na tom nejsme tak, jak jsme si přáli. Zbytečně jsme přišli o body na Slavii, v Pardubicích, o nějaký bodík i v Jihlavě. A nejvíce nás samozřejmě mrzí domácí prohra s Táborem," hodnotí průběh sezóny hlavní trenér dorostu Milan Dančišin. Porážka 4:5 s posledním Táborem byla velmi překvapivá, s nikým jiným jihočeský rival v sezóně zatím nejenže nevyhrál, ale ani nebodoval. "Byli jsme hodně zklamaní. Při tomto zápase jsme jeli devětkrát sami na bránu a nedali z toho jedinou branku," vzpomíná Dančišin.

Dorostence Motoru trápí, že zatím nedokážou zvládat vyrovnané zápasy, čtyřikrát prohráli o jediný gól. "Takové porážky zamrzí, zvlášť, když v každém z oněch utkání jsme měli minimálně čtyři nájezdy a stoprocentní gólové šance, které jsem neproměnili. Zatímco soupeř potrestal každou naší ligu," krčí rameny hlavní trenér. Cíl dorostu pro sezónu vidí Milan Dančišin v tom hrát v klidném středu tabulky. "A rozhodně nebojovat o záchranu do posledního kola," doplňuje.

Jaký je letošní tým dorostu Motoru? "Máme k dispozici hodně mladé mužstvo, v soutěži patříme k nejmladším týmům. Vepředu máme dva, maximálně tři starší hráče z ročníku 2005. A to je prostě znát, že v rozhodujících chvílích nám chybí zkušenosti. Báli jsme se, zda budeme mít v týmu hráče, kteří budou dávat góly. Ukazuje se, že branky dát umíme, ale strašně moc jich dostáváme," poukazuje Dančišin, že v osmi zápasech tým inkasoval 36 branek, zatímco jich vstřelil 28. Hned osm gólů vsítil útočník Viktor Kotalík a patří k lídrům mužstva. "Ale nebudeme spoléhat jen na něj. Chceme, aby se rozstříleli i další hráči. Klukům nelze upřít snahu, ceníme si toho, že za jakéhokoliv stavu hráči makají a jdou do toho naplno. Jenomže nás sráží naivní a hloupé chyby před naším brankářem, jsme málo důrazní v osobních soubojích. A zatím se nám nedaří trestat chyby soupeře, tak, jako to oni dokáží," vypočítává Dančišin aspekty, ve kterých se dorostenecký tým musí zlepšit.

V případě potřeby samozřejmě může po hráčích dorostu sáhnout i českobudějovická juniorka. "Na všech pozicích máme hráče, kteří by mohli do sestavy juniorky zasáhnout," je si jistý Milan Dančišin, že někteří hráči by mohli juniorku, která v posledním svém utkání prohrála 0:14, posílit. "Situací juniorského týmu se zabýváme a není nám lhostejná," ujišťuje Dančišin, který zároveň vykonává funkci vedoucího českobudějovické hokejové akademie.

Rozpis zápasů dorostu ZDE.

Soupiska dorostu Motoru:

Brankáři: David Cinka, Šimon Kurz.
Obránci: Philip Fábera, Adam Gřegořek, Lukáš Kubík, Dominik Postl, Petr Schmidtmayer, Jakub Šíma, Dominik Vachun, Lukáš Váňa, Martin Willman.
Útočníci: Vojtěch Aulický, Samuel Drančák, David Hohenberger, Štěpán Hoch, Matyáš Humeník, Viktor Kotalík, Matěj Lakomý, Tomáš Lukeš, Vít Schuppler, Tomáš Strnad, Alan Šimon.

Systém soutěže extraligy dorostu 2021/2022

1. část: - 30 družstev rozděleno územně do 3 skupin; 10 družstev ve skupině „Západ“, 10 družstev ve skupině „Střed“ (v té je nalosován Motor) a 10 družstev ve skupině „Východ“; družstva se ve skupinách utkají dvoukolově každý s každým (18 utkání).

Další průběh sezóny - Čtyři nejlepší týmy ze skupiny postupují do play-off a budou spolu hrát v další fázi o pořadí v play-off čtyřkolově každý s každým (postup do play-off již budou mít zaručen). Týmy na 5. až 10. místě se utkají čtyřkolově o účast v play-off, když dva nejhorší týmy z této skupiny sestoupí do ligy dorostu. Blíže popsáno zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....