Banes Motor České Budějovice
05.11.2021, Pavel Mádl

Musím být platný týmu, od toho tady jsem, říká přesvědčivě David Štich

ČESKÉ BUDĚJOVICE - V Motoru tráví svou první sezonu. Známý obránce David Štich, jehož sedmou extraligovou štací jsou České Budějovice, v posledních dvou utkáních skóroval. Prosadil se na ledě Olomouce i Plzně. Bek, který se nebojí pustit do křížku s protihráči, zhodnotil zápas proti Pardubicím a pohovořil o svém angažmá v Motoru.

Davide, jaký byl zápas proti Pardubicím?
Prohráli jsme si ho sami. Dostaneme gól na 1:1, vzápětí vedeme 2:1 a do třetí třetiny jdeme s vedením. Vlastními chybami a nedůsledností jsme si zápas prohráli.

Co se přesně stalo v rozmezí těch 55 sekund, kdy jsme dvakrát inkasovali?
Byly tam chyby. Špatně jsme se domluvili a špatně jsme rozehrávali. Ze dvou střel vstřelili dva góly.

S jakou taktikou jste vyrukovali na Pardubice? Jejich nejproduktivnějšího hráče ligy a nejlepšího střelce soutěže Roberta Říčku se vám vcelku dařilo hlídat...
Viděli jsme, jak odehráli poslední zápas. Jeden zápas už jsme proti nim hráli, takže jsme zhruba věděli, do čeho jdeme. Věděli jsme, že mají silné přesilovky a že se musíme vyvarovat vyloučení. Měli jsme dobrá oslabení, ale při hře 5 na 5 jsme inkasovali. Byl to smolný konec a nemáme ani bod.

Z posledních třech utkání jste uhráli pět bodů. Hodnotíte tyto zápasy i tak pozitivně?
Ty dva předchozí určitě, dnes nám vyšly dvě třetiny, ale ta třetí byla strašná. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale žádný zápas se nedá hodnotit kladně, když nemáte ani bod.

Jak se vy osobně cítíte na ledě? Začátek sezony asi nebyl dle vašich představ, ale v duelech proti Olomouci a Plzni jste skóroval...
Nejsem sice žádný střelec, ale za každý gól jsem moc rád, mými góly jsem přispěl k bodům. Do dalších zápasů jdu ale s tím, abych dělal svoji práci.

Máte pověst bouřliváka na ledě. Plníte tu roli i tady?
Mám nějakou roli a vím, co mám dělat. Ale že bych chtěl být bouřlivákem za každou cenu, to vůbec ne. Musím být platný týmu, od toho tady jsem.

Hovořilo se i o vašich případných střídavých startech za Slavii Praha v Chance lize, kde jste ještě nenastoupil...
Mohl jsem nastoupit, protože jsme týden nehráli, a protože jsem nebyl tolik vytěžovaný, Slavia mě kontaktovala, jestli si chci zahrát. Šel jsem za trenéry, zda je to dobrý nápad. Shodli jsme se, že ano. Bohužel se ale nestačily vyřídit potřebné papíry a poté opět tady následovaly zápasy v rychlém sledu, takže jsem se tam nedostal. Soustředím se na Budějovice. Vím, že je tady ale tato možnost v případě mého nedostatečného vytížení.

V neděli hrajete v Mladé Boleslavi, pak následuje reprezentační přestávka, která asi celému týmu prospěje, že?
Myslím, že ano. Hráli jsme teď mnoho zápasů, máme mnoho zraněných hráčů. Musíme se dát do kupy jak fyzicky, tak zdravotně. Pauza je vítaná. Potrénujeme a budeme mít i nějaké volno, takže ji využijeme k tomu, abychom se dali do pořádku a abychom přišli v plné síle.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....