Banes Motor České Budějovice
25.07.2022, Pavel Mádl

Motor vyjel na led. Jak vypadal první trénink a kdo se ho účastnil?

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Kádr Motoru zahájil přípravu na ledě. Svěřenci Jaroslava Modrého pod dohledem celého realizačního týmu absolvovali první trénink na kluzkém povrchu. Zapojil se do něj téměř celý tým. Nechyběli Milan Gulaš, Lukáš Pech anebo nové posily, jako jsou Vojtěch Tomeček, Mikuláš Hovorka a další. Jak trénink vypadal?

Hráči po náročné letní přípravě poprvé vyjeli na led Budvar arény. Představil se na něm téměř kompletní mančaft. Brusle po delší době nazuli i Milan Gulaš a Lukáš Pech, kteří v prvním týdnu jako kapitáni budou chod tréninků řídit. Model "kapitánských tréninků" na úvod přípravy na ledě se trenérskému štábu osvědčil už loni a tak je na programu i tentokrát. Trenéři rozdělili tým na dva tábory – na modré a bílé. Kromě cvičení následovalo i utkání zmíněných tréninkových sestav. Hráči si také mohli poprvé vyzkoušet vlastnosti nových mantinelů. Motor trénoval takřka kompletní, až později se do společné přípravy zapojí Martinš Dzierkals a Stuart Percy, Václav Karabáček by měl po podstoupené operaci trénovat zcela bez úlev v průběhu srpna. Zdravotní potíže má Jakub Strnad, u kterého by ale nemělo jít o nic vážnějšího. První přípravný zápas sehraje Motor po dvou týdnech na ledě proti Salcburku, a to 5. srpna. Na tento zápas si již můžete kupovat vstupenky.

Letní příprava byla pro hráče pořádnou průpravou na celý následující ročník. „Bylo to těžké. Po delší době jsme měli znovu trénink na ledě. Podstupovali jsme i letní přípravu, kde jsme se věnovali běhu, abychom se opět lépe přizpůsobili ledu,“ říká pro klubový web Roman Vráblík. Tým nedávno absolvoval i tradiční soustředění ve Frymburku. "Bylo dobré. Uvidíme, jak nás to připravilo na sezonu. Máme z čeho brát,“ povídá zkušený obránce. Po sezoně a po soustředění byl rovněž čas i na dovolenou. „Trávili jsme ji podle dětí, aby si ji užily,“ dodává.

Navrátilec Zdeněk Doležal opět coby hráč Jihočechů též vyjel na led. „Byli jsme na ledě, takže to hodnotím pozitivně,“ říká s úsměvem. Nejlepší střelec týmu s 18 brankami v sezoně 2020/2021 během léta dává přednost individuální přípravě. „Trénoval jsem individuálně, což jsem minulý rok nedělal. Jsem s tím spokojený. Dělal jsem věci, které běžně dělám. Soustředění jsem si taky moc užil,“ říká o přípravě na novou sezonu. Po extraligovém ročníku, který pro Motor ale nevyzněl vůbec dobře, odešel do mateřské Sparty, kde se neprosadil, a tak jeho kroky vedly opět zpátky do jihočeské metropole. „Je pro mě skvělé, že jsem zpátky v Budějovicích a mezi kamarády. Až tu budu mít rodinu, bude to ještě lepší,“ je přesvědčený. Co se týče dovolené, je rád, že si čas užil s rodinou, protože sezona Spartě skončila až v tom nejdelším možném čase – finále extraligy.

Skoro celou sezonu promarodil Matěj Toman, který musel laborovat se zlomeninou ruky. Dle jednadvacetiletého útočníka mělo být zranění doléčené. „Na ledě to nebylo lehké. Trénoval jsem v nových bruslích, takže to bylo těžší. Hodinu jsme hráli, předtím jsme byli v posilovně,“ zmiňuje se. „Soustředění pro mě bylo zpestřením a jsem rád, že ho absolvujeme každý rok,“ řekl.

Klubový web rovněž vyzpovídal novou posilu Vojtěcha Tomečka. „První trénink byl těžký, ale já ho hodnotím jedině pozitivně,“ prohlásil jihočeský rodák. Hráč, který má zkušenosti i ze seniorské reprezentace, přišel do Budějovic z Olomouce, kde v uplynulém ročníku působil i s Davidem Krejčím.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....