Banes Motor České Budějovice
10.02.2020, Marek Baloun

Motor po pauze míří do Prahy. Se Slavií od rozdělení ligy ještě nevyhrál

Další reprezentační pauza je za námi a do konce základní části zbývá už jen desítka zápasů. Svěřenci Václava Prospala se po týdenním volnějším rytmu života vydají nejprve na půdu soupeře, konkrétně na led HC Slavia Praha. Pražané, stejně jako Budějovice, neprohráli ani jeden z posledních pěti zápasů a navíc drží cennou trofej v podobě neporazitelnosti právě vůči Jihočechům. Zda se Motoru podaří tento fakt zničit se uvidí nejpozději po pětašedesáti herních minutách, které se začnou odečítat úderem středeční 18. hodiny. Jako vždy můžete ke sledování zápasu z domácího pohodlí využít textový a obrazový přenos. Utkání bude věnováno Nadačnímu fondu Kapka naděje.

O soupeři – HC Slavia Praha

Pražané se v tabulce skupiny vítězů drží s třiaosmdesáti body přesně v polovině. Nachází se tak v celkem dobré bojové pozici, jelikož na třetí místo Vsetínu ztrácí pouhý bod a na páté, kde sídlí Chomutov, mají naopak jeden bod k dobru. Na druhou příčku pak ztrácí bodů sedm a k propadu až na políčko s číslem šest mají ještě deset bodů jako polštář.

I ostatní statistiky přisuzují Praze místo okolo středu. V úspěšnosti přesilovek je třetí za Budějovicemi a Litoměřicemi, v ubráněných oslabeních je pak pátá. 654 trestných minut jí opět vrací na ono čtvrté místo, které jí přisuzují i body. To vše ale zastírá skutečný herní projev, který jasně hlásá jednu věc. Slavie neprohrála už osm utkání v řadě. Naposledy odešli sešívaní bez bodů 11. ledna na půdě Vsetína, kterému to ale oplatili na konci ledna.
I Motor si na Slavii vylámal zuby. V 5. kole nadstavby, odehraném těsně na konci roku 2019, se Jihočeši vrátili z metropole s prohrou 2:4, aby pak v kole 12. po výsledku 2:3p odešli s pouhým bodem. Budějovice v utkání skórovaly zásluhou Lukáše Endála jako první už ve 4. minutě, o dvě minuty později už ale bylo srovnáno a to samé, pouze s pětiminutovou odmlkou, se opakovalo i po trefě Jana Kloze v minutě šestadvacáté. Na další gól se čekalo až do minuty 63., kdy Jana Strmeně jako poslední překonal Martin Ondráček a vybojoval tak bonusový bod pro svůj tým.

Sestava Slavie z posledního utkání (Poruba – Slavia 3:6, 1. února 2020):

Michajlov – Hejda, J. Novák, P. Hořava, Veber, Barák, Valík, Hovorka – Vlček, Vrdlovec, Bílek – Š. Jelínek, Kuťák, Šmerha – Kubica, Kohút, Šteiner – Hotěk, Furch, Jar. Brož.


49. kolo

HC Slavia Praha

ČEZ Motor České Budějovice

Středa 12. února 2020, 18:00, Zimní stadion Eden

Z tábora Motoru

Budějovický A-tým si stále jede na vlně jistého čtvrtfinále. V tomto roce ho totiž o body nepřipravil nikdo (drobnou výjimku tvoří právě Slavie a ona zmiňovaná prohra v prodloužení 15. ledna a prodloužení s Přerovem v rámci 46. kola, které ale Motor vyhrál). Před přestávkou si tým vedený rekordmanem Pavlem Pýchou vyšlápl na chomutovské Piráty a po tvrdé námořní bitvě je nakonec porazil poměrem 4:3, i když mohl děkovat hokejovým bohům. Budějovice na začátku druhé třetiny prohrávaly 0:3 a vypadalo to na jasný proces. Miroslav Holec ale dvěma brankami nastartoval obrat Motoru a nakonec David Gilbert skóroval vítězný gól a tři body nakonec Budvar arénu neopustily. První start si připsala i nová golmanská posila Adam Brízgala, do utkání ale nezasáhla.

Sestava Motoru z utkání s Chomutovem:

Klouček – Pýcha, Kachyňa, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – Novák, Raška, Gilbert – Babka, Šimánek, Endál – Michnáč, Prokeš, Veselý.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

Slavia nás dvakrát porazila a dařilo se jí i před pauzou. Stoupala tabulkou, chytá jí výborně gólman a je vidět, že s postupem do elitní osmičky se zklidnili a hrají v naprosté pohodě a s chutí. Je to tým, kde se hodně přelévá hra, kdo bude lépe ovládat puk při přechodech z pásem a nebude ztrácet kotouče, lépe proměňovat šance a dobruslovat, tak uspěje. Bude to hodně o chycení rytmu po přestávce.


Jak už bylo zmíněno, toto (a příští) utkání je věnováno Nadačnímu fondu Kapka naděje a jeho projektu O kapku lepší život. Tato iniciativa má za cíl zvýšit povědomí o jedné z nejzákeřnějších nemocí – rakovině. Konkrétně půjde o podporu boje s leukémií, která je nejčastějším nádorovým onemocněním v dětském věku. Symbolem se stanou oranžové stužky, oranžové omotávky na hokejky nebo přelepky na helmách. Oranžová barva bude v různé formě komunikována v rámci Tipsport extraligy i Chance ligy v utkáních od 11. do 15. února 2020. Hráči i rozhodčí nastoupí s přelepkami na helmách s logem projektu a do oranžové se obalí i sociální sítě. Kromě možnosti přispět do kasiček proběhne i na jihu Čech velmi oblíbená aukce, tentokrát o hokejku Pavla Pýchy podepsanou celým A-týmem. Výtěžek projektu O kapku lepší hokej půjde na podporu dětských pacientů s onkologickými onemocněními.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice