Banes Motor České Budějovice
26.10.2021, Pavel Mádl

Miluju fanoušky, jsou skvělí, pochvaluje si premiérový střelec Kristofers Bindulis

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Premiérový gól v barvách českobudějovického Motoru se v klání proti Beranům ze Zlína podařilo vstřelit obránci Kristofersu Bindulisovi. Mrštný lotyšský bek se svojí trefou uvedl ve druhé třetině, kdy srovnal stav utkání na 1:1 a po zásluze se tak konečně zapsal do statistik střelců. Jak utkání ohodnotil a jak se mu líbí v týmu či ve městě, to se dozvíte v rozhovoru.

Jak jste viděl zápas proti Zlínu?
Byl to těžký zápas. Nezačali jsme úplně aktivně. Vstřelil jsem gól, podařilo se nám vyrovnat, takže jsme se trošku vrátili do hry. Poté nám odskočili opět o gól a Stuartu Percymu se pak podařilo krásným gólem vyrovnat. První třetina se nám moc nevydařila. Ve druhé třetině, kdy jsme inkasovali, jsme se pak dostali do hry, což bylo důležité.

Vstřelil jste svoji první branku v dresu Motoru. Jaký je to pocit?
Je to krásný pocit. Miluju fanoušky, jsou skvělí. Nejdůležitější ale je, že jsme zvítězili. Hrajeme za tým, fanoušky a za celé město.

Hrál soupeř podle vašich očekávání, když jste si byli vědomi toho, že je poslední v tabulce?
Nezáleží na tom, jestli jsou poslední nebo ne. Už jsme se v sezoně střetli se všemi mužstvy, pro mě to bylo nové. Vím, že v lize není žádný tým, který by byl slabý. Musíme být připraveni na každé utkání.

Po gólu na 3:2 jste dostali Zlín pod tlak, zvládli jste ubránit dvojnásobné oslabení. Byly to rozhodující momenty zápasu?
Rozhodně. Jiří Novotný s Lukášem Pechem výborně blokovali jejich střely. Je to týmové vítězství. Všichni děláme svou práci. Po ubránění oslabení to byla jen otázka, jestli se nám podaří skórovat do prázdné brány nebo ne.

Jak se vy osobně cítíte v týmu?
Parádně. Kluci jsou skvělí. Všichni mi pomáhají. Když nerozumím, překládají mi. Trenéři se mi také snaží pomáhat nejvíce, jak mohou.

Jak se vám líbí město?
Je krásné. Miluju ho a moje manželka také. Doufám, že tu zůstanu déle než rok. (úsměv)

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....