Banes Motor České Budějovice
04.08.2021, Marek Baloun, Michal Špírek

Letní přípravné zápasy jsou tady! Motor je zahájí v Plzni

Je čas začít ladit formu na ostrý start extraligy formou přípravných zápasů. Trenéři v nich chtějí dát prostor všem hráčům kádru a hledat vhodné vazby mezi jednotlivými hokejisty. První příležitost bude mít Motor už ve čtvrtek od 17:30 na ledě Plzně.

O soupeři – HC Škoda Plzeň

Indiáni zakončili základní část na 5. místě, což jim vysloužilo místo v předkole play-off. Tam narazili na olomoucké kohouty. Byť jim ještě 52. kole uštědřili debakl 9:1, další úspěchy už Západočeši nepřidali a do vyřazovacích částí se nepodívali. Začaly tak přípravné práce. Jako první se obměnil trenérský štáb. Do klubu z Vrchlabí přišel odchovanec Václav Baďouček, který si k sobě vzal Miloše Řihu ml. Třetím do počtu se stal na trenérské lavičce jinak sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Dále bylo třeba zalepit díry v kádru. Tým opustili Dominik Frodl, Matěj Stříteský, Jakub Pour, Luboš Rob a samozřejmě i Roman Vráblík, Albert Michnáč a hlavní hvězda týmu Milan Gulaš, kteří šli do Motoru. Posily našla Plzeň hlavně u extraligových soupeřů, odkud angažovala Miroslava Svobodu, Dominika Graňáka nebo Jana Schleisse, sáhla ale také do Švédska. Na prahu sezóny tak má na soupisce pod smlouvou tři gólmany, sedm beků a dvanáct útočníků, ale další hráči podstupují try-out. „Od utkání očekáváme zejména velké nasazení hráčů, protože nastoupí kluci, kteří jsou u nás na zkoušku. Také třeba mladí z juniorky nebo nové tváře, takže předpokládáme, že se všichni budou chtít ukázat. Máme zde šest pětek a do duelu se dostanou čtyři útoky a sedm obránců. Sestavu doplníme zkušenými hráči, aby tomu dali nějaký řád,“ prozrazuje trenér Škody Miloš Říha.

Zprávy z Motoru

Budějovice už nedočkavě vyhlíží start reparátu s názvem extraliga. O přetřesu ve sportovní sekci klubu už bylo napsáno dost – nový trenérský štáb, akvizice jmen jako je Milan Gulaš, Lukáš Pech, Michal Vondrka a dalších. Svěřence Jaroslava Modrého čeká před startem extraligového ročníku celkem devět přátelských utkání s atraktivními soupeři. Na domácí zápasy v Budvar aréně mohou fanoušci zakoupit vstupenky za 50 Kč, pravidla pro vstup jsou uvedena ZDE.

Už je Motoru asi osudové, že první zápasy jsou něčím okořeněné. Loni to bylo například v extralize první kolo s Hradcem, letos je to v případě prvních přátelských zápasů Plzeň, kde skončili Gulaš nebo Vráblík, ale hráčskou kariéru tu ukončil i nový trenér Jaroslav Modrý. Ten na Plzeň rád vzpomíná, stále zde má přátele, ale s Motorem by se samozřejmě rád uvedl povedeným výkonem. Byť hlavním účelem přátelských zápasů bude poznat jednotlivé hráče v herních situacích a najít vhodné složení sestavy.

Trenér Jaroslav Modrý před prvním přátelským zápasem:

"Nálada před prvním přípravným týmem je v týmu výborná. Kluci si prošli tréninkovým kempem a teď už se určitě těší, až budou hrát zápasy. Od utkání očekávám, že uvidím věci, na kterých jsme pracovali v uplynulých dvou týdnech na ledě, kdy jsme si ukazovali systém, kterým budeme hrát. Chci vidět kluky, jak věci z přípravy dodržují, abychom se měli od čeho odpíchnout a připravovali se na sezónu tak, jak máme. Do sestavy zařadíme nějaké hráče, co už za sebou mají extraligové sezóny, z předsezónních posil například Šenkeříka či Hanzla. Ale spíše se chceme podívat na ty mladší kluky, dát jim šanci ukázat, co v nich je. A to i mimo prostředí našeho stadionu, když utkání venku jsou trochu jiná a je třeba vidět, co v naší budoucnosti máme. Chceme samozřejmě udělat co nejlepší výsledek, ale mladé hráče musíme vidět v zápasech, jedna věc je totiž hodnotit z tréninků, ale další věc je vidět, jak pracují pod jiným tlakem v utkání. Kádr máme širší, takže v přípravných zápasech dáme postupně prostor všem, abychom viděli, co v hráčích máme, ale vidět musím hlavně kluky, co jsou na hraně sestavy, abych například v případě zranění věděl, po kom sáhnout a jakou roli jsou v systému může plnit."

Upozornění: Na zápas v Plzni budou vpuštěni pouze domácí majitelé permanentních vstupenek. Vstup pro fanoušky hostujícího týmu není umožněn.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....