Banes Motor České Budějovice
22.04.2023, Pavel Mádl

Když člověk sedí doma a kouká na hokej v televizi, je to smutné, přiznává Martin Hanzl

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Byť se sezona Motoru nevydařila, on byl jednou z opor svého týmu. Útočník Martin Hanzl se v týmové produktivitě umístil na třetím místě s bilancí 12+25. Počtem asistencí u vstřelených branek obsadil druhé místo za Lukášem Pechem, jenž v této disciplíně celé soutěži kraloval, když jich nasbíral 38. Jaký program měl odchovanec ústeckého Slovanu po předčasném konci sezony? Jaké má dojmy z trenérské dvojice Ladislav Čihák - Jiří Hanzlík? Jak se ve volném čase připravuje na start dalšího ročníku Tipsport extraligy?

Martine, začala vám příprava. Jaké je být opět v tréninkovém procesu?
Začátek je těžký. Hned nás čekaly vstupní testy. Po volnu je to nepříjemné, ale nějak se začít musí. Dělali jsme různá cvičení, abychom věděli, od čeho se odpíchnout.

Jak jste trávil čas po takto brzkém konci sezony?
Jel jsem domů, do Litvínova. Pár dní jsem nic nedělal a pak mě už ani nebavilo sezení na gauči a koukání na filmy, takže jsem začal posilovat. Nebylo to ale nic extrémního, chtěl jsem se udržet v kondici. Když člověk sedí doma a kouká na hokej v televizi, je to smutné. Pravdou je, že to mohlo být horší. Mohli jsme čekat na baráž jako Kladno.

Nacházíte „výhodu“ v tom, že hokejista má aspoň více času na doléčení některých zranění či má více času na přípravu na další sezonu?
Na doléčení zranění je to dobré, hráč má na to více času. Začíná vám ale dříve letní příprava, která je tím pádem delší, takže to moc příjemné není. Dají se najít pro a proti.

Dopřál jste si něco, co během sezony nemůžete? Kupříkladu nějaké nezdravé jídlo.
Samozřejmě. (úsměv) Trošku jsem se oprostil od životosprávy. Je jasné, že nějaké to dobré jídlo a pivko si dáte, ale ne moc. Jak říkám, chtěl jsem si udržet kondičku.

Jaké máte první dojmy z hlavního trenéra Ladislava Čiháka?
Viděl jsem ho poprvé a z toho, co říkal, určitě dostává svému jménu. (úsměv) Bude velmi dbát na kondiční připravenost, což je dobře. Tréninky budou nejspíše náročné, ale s tím se musíme vypořádat, je to naše práce. Pan trenér chce, abychom byli co nejlépe připraveni na sezonu.

A pan asistent Jiří Hanzlík?
To bude stejné. Oba jsou zajedno, dobře se znají.

Jak vy osobně se chystáte přistupovat k přípravě v letních měsících? Dva týdny v červenci byste měli mít volno, tedy předtím, než započnete přípravu na ledě.
Do 1. května to bude takové zahřívací. Další měsíce budou mnohem fyzicky náročnější. I když budeme mít volno, musíme se stále udržovat ve formě.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....