Banes Motor České Budějovice
18.06.2021, Adam Pavlíček

Kdo se ukáže v nejlepším světle, bude hrát, ví Ondřej Slováček

Českobudějovická defenzive doznala pro příští sezonu hned několika změn. Stejně jako minulou sezonu v ní ale i letos bude působit Ondřej Slováček. Svými výkony, kdy dokázal nahradit Pavla Pýchu, si řekl o roční smlouvu. V rozhovoru mluví o probíhající letní přípravě, o jeho roli v týmu a o tom, jaký tým se na jihu Čech pro příští extraligový ročník tvoří.

Jak přožíváte nynější období letní přípravy?
Vlastně jako každou přípravu. Oproti loňsku, kdy byla individuální, je letos společná. Každá má nějaké své pro a proti. Společná má plus v tom, že se potkáme s hráči, kteří nově přišli do týmu. Příští týden navíc bude soustředění, takže o to lepší to bude.

Připravujete se celou dobu s týmem?
S týmem jsem téměř celou přípravu. Akorát první dva tři týdny jsem trénoval doma, než se do toho člověk dostane. Jinak je poměrně težké do toho skočit hned z voleje.

V přípravě se podle trenérů hodně běhá. Sedí vám to?
S tělěsnými parametry, které mám, mi to vyhovuje. Rozhodně mi to vyhovuje více než o něco větším hráčům. Věřím, že potom v sezoně se nám tohle zúročí.

Co říkáte na to, jaká jména se v Motoru sešla?
Jména to jsou velice zajímavá. Když si všechno sedne, můžeme hrát ve vysokých patrech tabulky. Člověk by byl rád hlavně po té loňské sezoně, kdy jsme asi od listopadu byli na chvostu. Nebylo to nic příjemného, takže snad to letos bude mnohem lepší.

Co vám osobně ukázala minulá sezona?
Těžko hodnotit sám sebe, když to z týmového pohledu nedopadlo podle představ. Když to ale vezmu čistě individuálně, ze začátku jsem dělal hodně chyb, vlastně skoro všichni, kdo jsme předtím hráli první ligu. Pak jsem se do toho dostal a bylo to lepší.

Ukázavala vám, že na extraligu v pohodě máte?
Neřekl bych, že v pohodě. Dokázal jsem si, že můžu hrát i proti nejlepším hráčům, to ano. Ale rozhodně musíte pořád pracovat, abyste si takovou výkonost udrželi. Byl to jeden z důvodů proč jsem sem šel - zkusit si extraligu.

Bavil jste se s trenéry o vaší budoucí roli v týmu?
Zatím ne, nebavili jsme se příliš. Asi to budeme probírat až na soustředění. Ale v tomhle ohledu je to těžké. Když pak člověk nemá formu nebo se v průběhu sezony zraní, role pak není moc určující. Takhle je to těžké do budoucna hodnotit, věřím, že se pořádně poskládáme až v průběhu.

Věříte, že vám zůstane role po Pavlu Pýchovi, stejně jako minulou sezonu?
Bylo by to samozřejmě pěkné. Na konci sezony už jsem dostával opravdu dost prostoru, byť jsme měli méně obránců. Teď jsme posílili v zadních řadách ať už o Petra Šenkeříka, Honzu Piskáčka. Obrana je našlapaná. Kdo se ukáže v nejlepším světle, bude hrát, je to jednoduché.

Pomohlo, že pokračujute v Motoru, i to, že nemusíte na try-out?
Jsem rád, že mám nějakou jistotu. Je to určitě lepší, jsem rád. Navíc tu bude pan Modrý, bývalý vynikající obránce, doufám, že i to by mé hře mohlo pomoct.

Vnímáte odlišnosti mezi minulým a současným trenérem?
Tím, že je tu pan Modrý pouze chvíli, se mi to porovnává o něco hůře. Nicméně rozdíl tu je. Pan Modrý je takový tišší, pozoruje, radí. Jak je to s panem Prospalem, to každý ví, to nemusím říkat. V tomhle budou velké odlišnosti. Jak to bude na trénincích nebo při zápasech, to ještě nedokážu říct.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....