Banes Motor České Budějovice
02.08.2022, Michal Špírek, foto Jan Škrle

Je třeba ukázat, že náš výsledek nebyla náhoda. Jedeme dál, burcuje Jaroslav Modrý

Příprava na ledě běží na plné obrátky a už v pátek sehraje Motor první přípravné utkání. Na zápas se Salcburkem, stejně jako na všechny ostatní domácí přípravné zápasy, už si můžete online pořídit vstupenky.

Po úvodním zahřívacím týdnu, kdy tréninky řídili především kapitáni, skočil Motor v tomto týdnu do plné přípravy pod vedením trenérského štábu. "Těšil jsem se na to. Loni jsme si nastavili nějaký metr, něco jsme uhráli, ale teď je třeba ukázat, že to nebyla náhoda. Jedeme dál,“ vyhlašuje bojovně hlavní trenér Jaroslav Modrý. I v pauze od vypadnutí Motoru v semifinále Modrý hokejové dění pečlivě sledoval: „Člověk si trochu odpočine a zase může přemítat, co kde mohl udělat jinak, lépe. Sledoval jsem mistrovství světa, play-off NHL. I z toho se člověk pořád učí."

V přípravě na ledě vedl poprvé posily týmu. "První tréninky proběhly podle předpokladů. Teď máme tréninky pod kontrolou, budeme kluky učit a jako tým nacházet svoji identitu. Trénink po tréninku, střídání po střídání," říká Modrý a pokračuje: "Nyní sleduji, jak se hráči chovají v organizovaném tréninku a odměníme starty v zápasech ty kluky, kteří pracují tvrdě a dělají věci, které po nich chceme. Máme v týmu nové tváře, bude záležet na nich, jak budou týmu prospěšní a jak velký kus dortu pro sebe ukrojí."

Prozatím poslední posilou se stal útočník Martinš Dzierkals. „Shodli jsme se spolu s vedením, že on jako koncový hráč je to, co našemu týmu chybělo poté, co někteří hráči ve stejné roli odešli. Věřím, že bude produktivní a kreativní, že pro fanoušky bude zajímavé vidět ho v akci," slibuje si od Dzierkalse útočnou kvalitu trenér Modrý.

Na zkoušku je v kádru obránce Lukáš Doudera. Jeho try-out je dojednán do konce srpna, poté padne rozhodnutí, zda budou chtít trenéři jeho služeb využívat v sezóně. Vedení klubu ve spolupráci s trenéry nadále monitoruje trh s hráči a další posílení kádru tak není v případě možnosti angažování typologicky vhodného hokejisty vyloučeno. Útočník Michal Vondrka do přípravy na ledě nenaskočil, o svém případném zapojení se rozhodne v budoucnu. Václav Karabáček si na společné tréninky na ledě ještě musí počkat, probíhá jeho rekonvalescence po prodělané operaci kolena.

V přípravě jsou i mladí hráči z líhně Motoru, i těm hodlají trenéři poskytnout v přípravě prostor se ukázat. „Musíme dát šanci naší mládeži, pomoci jí. Doba je finančně náročná i pro náš klub, musíme pracovat s našimi talenty. Proto je máme v přípravě, abychom viděli, jak jsou schopní v našem režimu fungovat," je trenér zvědavý, jak se mladíci popasují s nároky extraligového týmu.

Motor sehraje v přípravné fázi celkem osm zápasů, na ten první páteční se Salcburkem se trenér Modrý zvlášť těší. Bude sledovat, jak si tým po absolvované letní suché přípravě povede. „Výsledek je na konci dne také důležitý, ale v přípravném období to není to nejdůležitější. Důležité je pro nás jako trenéry vidět pasáže, které kluky učíme, jak chceme hrát, aby si přenesli návyky do naší hry, abychom systém správně používali, než začne soutěž," vysvětluje Jaroslav Modrý.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....