Banes Motor České Budějovice
07.04.2022, Adam Pavlíček

Dosud jsme bojovali naplno, musíme pořád stejně, říká Petr Šenkeřík

Českobudějovičtí hokejisté sahali po první výhře v semifinálové sérii se Spartou. Nebyli od ni vůbec daleko. Pak ale přišlo pětiminutové vyloučení a rovnou dva góly hostujícího týmu. V prodloužení pak Chlapík přesnou střelou rozhodl. Těsnou prohru hodnotil Petr Šenkeřík, který si připsal hned čtyři bloky.

Petře, jak hodnotit zápas a dosavadní vývoj série?
Pořád musejí vyhrát ještě jeden zápas, jak se říká, ten poslední krok je nejtěžší. Určitě jim to znepříjemníme, co nejvíc budeme moct. Ve všech zápasech jsme byli doposud vyrovnaným týmem, možná se od nás trochu odklonilo štěstí. Bohužel jsme pak v závěru neubránili oslabení a nepomohli Hráškovi, který nás celý zápas držel.

Do té 55. minuty se to vyvíjelo podle plánu?
Určitě ano. Bylo důležité, že jsme dali první gól, což se nám v předešlých dvou zápasech nepovedlo. Proti Spartě je to ale vždy těžké, pořád je to jako cesta do kopce. Mají spoustu dobrých hráčů. Při vedení se hrálo lépe nám, byli to oni, kdo musel dotahovat. Pár chyb jsme tam měli, ale ty dělá každý. A potom bohužel přišel ten konec...

Věříte, že je možné sérii ještě otočit?
Musíme hrát pořád stejně, dosud jsme jeli naplno. Nenapadá mě, co jiného bychom měli zlepšit. Jen standardně více se tlačit do brány a před gólmana.

Jak je to těžká rána po psychické stránce?
Určitě nic nevzdáváme, může se stát cokoliv. V pátek vyhrajeme, pojedeme na Spartu. Nechci se dívat moc dopředu, stále jedeme zápas od zápasu. Zítra je nový den, znovu do toho půjdeme naplno.

Zdálo se, že ke konci měli více sil, měl jste stejný pocit?
To nevím, možná měli více ze hry, byli více u nás v pásmu. Mají šikovné útočníky. Mižu pak jel sám, byla škoda, že neproměnil. Chvilku někdo hraje na jedné straně, pak na té druhé, pořád se to přelévá. Takové prodloužení je.

Také jste trefili několik tyček, šancí bylo poměrně dost...
Jak se říká, když trefíš břevno, není to ani střela. Na tyčky se bohužel nehraje, proti Pardubicím jsme v jednom utkání slyšeli naši tyčku čtyřikrát, a přesto jsme vyhráli. Nevím, jestli jsme si zasloužili vyhrát, nebo ne, ale vím, že jsme do toho každý dali sto procent.

Potvrzuje se také kvalita Sparty tím, že dokáže potrestat chyby?
Jak jsem říkal, mají určitě dobré hráče a velmi kvalitní tým. Několikrát nás podržel právě Hrášek... Nemám k tomu více co říct.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....