Banes Motor České Budějovice
22.11.2021, Adam Pavlíček

Do třetice doma. V úterý dorazí karlovarská Energie

Motor čeká poslední ze tří domácích zápasů za sebou. Nejprve začal duelem proti Kometě, kdy padl o jednu branku. V neděli pak před kamerami České televize porazil pražskou Spartu a pozitivní bilanci z tohoto trojboje bude chtít vybojovat v úterý proti Karlovým Varům. Zápas bude možné sledovat skrze klasický textový přenos či server HokejkaTV.

O soupeři - HC Energie Karlovy Vary

Karlovarská Energie prozatím nebude s průběhem sezony stoprocentně spokojena. V tabulce ji najdeme až na třinácté pozici. Na předposlední příčku momentálně Karlovy Vary mají poměrně pohodlný náskok sedmi bodů. Místo, které by je poslalo do boje o nejvyšší soutěž, jim tedy nehrozí. Nicméně v jednom z posledních utkání Vary vyzvaly právě soka, který je o pozici pod nimi - kladenské Rytíře. A ty je v domácím azylu v Chomutově přetlačili poměrem 3:2.

Na výsledkový zmar tak klub reagoval příchodem posily do útoku. Je jím vůbec první švédský hráč v klubu. Tor Immo přichází po odstoupení Bratislava Capitals z mezinárodní ICE Hockey League. A přichází jako čtvrtý nejproduktivnější útočník jeho bývalého klubu. Zatím bodově nejúspěšnějším hráčem Energie je Tomáš Mikúš, který přišel ze Zlína, jemuž se také příliš nedaří. Momentálně má na kontě 20 bodů, většinu z nich ale stihl právě u Beranů. Za Západočechy nastoupil třikrát a v každém utkání zapsal bod, jeho bilance je tak 1+2.

Sestava Karlových Varů z posledního zápasu proti Třinci: Habal (F. Novotný) – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán (A), L. Doudera – T. Rachůnek (A), Jiří Kulich, Flek – T. Mikúš, Kracík, O. Beránek – Koblasa, Hladonik, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Z tábora Motoru

Naopak v Motoru, tam je prozatím spokojenost. Svěřenci Jaroslava Modrého se drží v lepší polovině tabulky. Bylo důležité, že proti Spartě v neděli brali všechny tři body, právě hokejisté z hlavního města by se na ně totiž bodově dotáhli a přeskočila by je také Olomouc. Díky dobrému výkonu, který v brance podtrhl Dominik Hrachovina, se tak nestalo a Motor najdeme na šesté pozici.

Bodově nejproduktivnějším je v českobudějovickém týmu stále Lukáš Pech, jenž má na kontě 28 bodů (10+18). Je tak nejlepším střelcem a zároveň nahrávačem Jihočechů.

Sestava Motoru z minulého utkání proti Spartě: Hrachovina (Strmeň) – Piskáček (A), Šenkeřík, Bindulis, Percy, Štich, M. Jandus, Vráblík – M. Beránek, J. Novotný, Karabáček – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš (C) – Holec, D. Voženílek, Valský.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....