Banes Motor České Budějovice
22.12.2021, Michal Špírek

Branku s číslem 250 má Milan Gulaš za sebou. Teď je na řadě Lukáš Pech!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovický kapitán Milan Gulaš zakončením do prázdné branky na ledě Zlína dosáhl na metu 250 branek v extralize a reprezentaci. Samozřejmě, že spolu s góly ze zahraničních angažmá má Gulaš na kontě již daleko více gólů, ale pro vstup do Klubu hokejových střelců deníku Sport je nutný právě takový součet. Dalším, kdo čeká na brzkou vstupenku do Klubu, který má nyní 71 členů, je Lukáš Pech.

Klub hokejových střelců deníku Sport představuje seznam československých a českých hokejistů, kteří vstřelili v československé hokejové lize, české extralize, československé reprezentaci a české reprezentaci celkem alespoň 250 branek. U zrodu tohoto Klubu stál v roce 1981 deník Sport (tehdy jako Československý sport). V době založení měl Klub 18 členů, nyní jich má 71. Tím posledním se stal právě českobudějovický střelec Milan Gulaš. Králem střelců je Milan Nový (594 gólů), z hráčů, kteří ve své kariéře nosili také českobudějovický dres, jsou v Klubu také Viktor Hübl, Jiří Lála, Jaroslav Pouzar, Radek Bělohlav, Václav Pletka, Radek Ťoupal a Tomáš Jelínek.

Byla to šťastná, nijak pohledná trefa do opuštěné brány, ale na to se historie ptát nebude. Spoluhráči nezapomněli kapitánovi sebrat puk, kterým Gulaš významného milníku docílil. "Jsem rád, že jsem té mety dosáhl doma. V Budějovicích jsem vyrostl, začal tam s hokejem. Když se vám povede takový milník doma, když jste prošel pár jiných štací, je to o to příjemnější. Vážím si toho a jede se dál," říkal Gulaš po zápase v rozhovoru pro deník Sport. Z porce 250 branek jich Milan Gulaš 91 nasázel v dresu Českých Budějovic, 149 v barvách Plzně, dva góly vsítil v sezóně 2007/2008 za Kladno a osm jich přidal v národním týmu.

A adeptem na na brzký vstup do klubu elitních střelců je i další českobudějovický zástupce, Lukáš Pech. Chybí mu jen dvě trefy, aktuálně jich má na kontě 248. „Říkali jsme si, že by bylo fajn dokázat to v jednom zápase společně. To by byla pecka. Teď mu přeju, aby to zvládl co nejrychleji. Pecháček je skvělý lídr, táhne náš tým. Moc si to zaslouží,“ přeje svému parťákovi úspěch Milan Gulaš.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....