Banes Motor České Budějovice
25.05.2021, Michal Špírek, Jiří Michal

Adam Raška: Udělám vše pro to, abych se udržel v týmu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Vybojuje si Adam Raška místo v Motoru? Jak sám říká, hodlá pro to udělat maximum, nemyslí nyní na nic jiného, než aby ukázal, že má týmu co nabídnout. Jak Raška (ne)vzpomíná na loňskou sezónu či jak vnímá návrat k týmové letní přípravě?

Do Českých Budějovic přišel Adam Raška na závěr sezóny 2019/20, kdy zaujal třinácti body ve dvanácti zápasech. Těšil se na extraligový ročník, ale v Motoru v něm odehrál jen osmnáct zápasů. Trenérům se poté nevešel do sestavy a byl poslán do Poruby, s devíti kanadskými body na kontě. V Porubě pak Raška sehrál 23 zápasů a získal osm bodů. Sečteno podtrženo, Raška už bezesporu zažil vydařenější a klidnější sezóny. "Minulou sezónu už jsem v sobě úplně uzavřel a myšlenky už mám pouze na tu příští. K té loňské se ani vracet nechci a nebudu, myslím jen na to, co bude," vyhlašuje Raška. "Hraní v Porubě mi určitě něco dalo. Ale jsem rád, že jsem zpět tady, v Motoru," říká.

V Motoru je šestadvacetiletý útočník zatím na try-outu. "Teď se budu bít o místo, abych se tu udržel a byl v základu týmu. To je pro mě teď priorita číslo jedna. Budu se snažit udělat všechno pro to, abych na zkoušce uspěl," slibuje hráč. Že podstupuje zkoušku bere sportovně, věří si, že trenérům dokáže, že si místo v týmu zaslouží. "Musím si to místo vybojovat, věřím, že si ho uhraju, že mám na to tady být a týmu co dát," říká Raška.

Jak vnímá probíhající letní přípravu? "Vždy jsem měl týmovou přípravu, individuální jsem poprvé zažil až loni. Teď jsem naskočil zpět do týmové, pro mě to žádná extra změna není. Jsem rád, že můžu být s klukama v kabině a můžeme si pořádně zamakat, ať jsme nachystaní," hodnotí Raška.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....