Banes Motor České Budějovice
15.05.2003, David Lukeš

Kořínek v Budějovicích nepodepsal

Vzhledem k dohadům na našem diskuzním fóru, že Petr Kořínek podepsal s HC ČB dvouletou smlouvu, spojil jsem se s generálním manažerem ing. Jaroslavem Pařízkem a požádal ho o vysvětlení. "S Petrem Kořínkem jsme o smlouvě vůbec nejdnali," zní odpověď, která vysvětluje všechno.
Petr Kořínek se v budějovickém dresu představil jihočeským fanouškům hned ve dvou sezónách. Dvakrát ho totiž formou hostování pod Černou věž poslala mateřská Plzeň, přičemž poprvé se tak stalo v sezóně 2000-01, podruhé o rok později. Kořínek, u soupeřových fandů vždy neoblíbený útočník pro svůj dravý styl hry, si rychle získal přízeň budějovických diváků. Srdce J. Pařízka to ale neobměkčilo, přestože sám hráč se v rozhovoru pro tisk nedávno vyjádřil ve smyslu, že novému působení na jihu Čech by se nebránil.

"Nechceme jít cestou angažování 37-letého hráče. Zároveň padá i příchod kvalitního útočníka, s nímž jsme byli v minulých dnech v kontaktu. Jeho požadavky nejsme schopni a mohu říci, že ani ochotni, splnit. Na schůzce s trenéry jsme se dohodli, že než přeplácet bude lepší dát šanci vlastním odchovancům. Otázku posílení mužstva tímto samozřejmě neuzavírám, moudřejší budeme po draftu NHL, kdy se vyjasní situace okolo několika mladých hráčů," uzavírá manažer budějovických hokejistů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....