Banes Motor České Budějovice
09.12.2013, Lukáš Dvořák

Mládež: Starší dorost mezi čtyřkou postupujících

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Další hrací víkend poznaly českobudějovické mládežnické týmy radost, ale i zklamání. Nejhůře si vedla juniorka, která z dlouhého tripu nepřivezla ani bod. To starší dorost si venkovní výhrou zajistil postup do další fáze mezi úspěšnější týmy. Mladší dorost A přivezl ze stejného města také výhru, "béčko" vybojovalo výhru v Mladé Boleslavi.

Juniorka

V Třinci bez gólu

Budějovická juniorka měla na programu dva náročné duely na východě republiky. Větší šanci bodovat měla v tom pátečním, kde se představila na ledě Ocelářů z Třince. Ti byli v tabulce dokonce o příčku níže. V utkání to však tak nevypadalo. Domácí byli celý zápas jasně lepším týmem, Jihočechy k vážným příležitostem vůbec nepustili a zaslouženě zvítězili. Při poměru 62:36 je výsledek 4:0 ještě hodně milosrdným. Mladíci mohou děkovat hlavně skvělému Davidu Gábovi, který je uchránil před daleko vyšším přídělem. S osmapadesáti úspěšnými zákroky byl jasně nejlepším hráčem Českobudějovických.

Debakl o pár kilometrů dál

Den nato se juniorka přesunula do nedaleko vzdálených Vítkovic. Tam s letošními výkony nejsou zdaleka tak spokojeni, o to větší motivaci měli Jihočeši po páteční prohře. Jenže plány vzaly za své už v prvním dějství. Domácí celek neponechal nic náhodě, chytil se otěží od prvních minut a jasně kráčel k důležité výhře. Když byl stav po dvaceti minutách 5:0, nebylo pochyb o vítězi utkání. Českobudějovický gólman David Gába byl opět ponechán na holičkách a musel čelit pětašedesáti střelám. Tentokrát ale inkasoval dvakrát tolik a domácí vybojovali cenné body poměrem 8:1, když čestný úspěch hostů zaznamenal Emil Švec. Pro juniory to nyní znamená nepříjemnou ztrátu v boji o postupové příčky do další fáze letošní sezóny.

Starší dorost

Další výhra v Pardubicích

Závěrečné dva duely základní části čekaly na starší dorostence Českých Budějovic. V pátek se vypravili na led Pardubic, se kterými mají v této sezóně stoprocentní bilanci. A to se jim povedlo potvrdit i počtvrté. Výhru dirigoval Pavel Samohejl, který byl u všech vstřelených branek Jihočechů. Dvakrát se trefil sám, jednou přesně přihrával. Díky němu a Petru Kváčovi, jenž odolal všem pokusům domácím borcům, zvítězil starší dorost 3:0 a zajistil si postup do další skupinové fáze, kde se zařadí po bok těch nejlepších z celé republiky.

Na závěr s prohrou

S vědomím splnění postupu do skupiny lépe umístěných týmů nastoupili starší dorostenci do utkání s pražskou Slavií. Na domácím ledě však možná došlo k lehkovážnému nástupu do utkání, čehož hosté okamžitě využili. Jihočeši celé utkání marně dotahovali, a když si nechali hosty ve druhé třetině odskočit na rozdíl tří branek, bylo o vítězi zápasu rozhodnuto. Závěr duelu ještě korigoval Jan Bárta, který zaznamenal tři body (2+1), na bodový zisk již ale bylo pozdě. Brankovou přestřelku tak zvládl lépe soupeř z hlavního města a vyloupil českobudějovickou Budvar arénu výsledkem 6:4. Starší dorost zakončil první část sezóny na čtvrté pozici se ziskem třiačtyřiceti bodů.

Mladší dorost A

Pardubice, bašta Jihočechů

Stejně jako starší dorost cestuje i ten mladší v letošní sezóně velmi rád do Pardubic. V nedělním utkání vybojoval v ČEZ Areně už druhé vítězství. Herně vyrovnaný duel byl nakloněn hostům, kteří efektivněji využívali svých šancí a po zásluze tak zvítězili 4:0. Českobudějovický brankář David Němec ani jednou neinkasoval a společně s Oliverem Pánkem, jemuž se povedlo dvakrát bodovat (1+1), má lví podíl na tříbodovém zisku.

Mladší dorost B

Loupež v Boleslavi

Mladíci napodobili svůj zkušenější tým a taktéž přivezli výhru z venkovního kluziště. V Mladé Boleslavi zvítězili v poměru 4:2. Jde již o třetí výhru v řadě, což znamená navázání kontaktu se středem tabulky.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....