Banes Motor České Budějovice
30.01.2013, HC MOUNTFIELD

Útočník Lukáš Luňák rozšíří kádr HC MOUNTFIELD

Kádr extraligového HC MOUNTFIELD rozšíří útočník Lukáš Luňák, který na jih Čech přichází z pražské Sparty. „Domluvili jsme se na hostování do konce této sezony,“ uvádí Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer klubu. Luňák sice sezonu začal ve Spartě, převážnou část však působil v prvoligových Litoměřicích. V Českých Budějovicích by měl zvýšit konkurenci mezi mladými hráči.

HC MOUNTFIELD před letošní sezonou výrazně omladil svůj kádr s výhledem jeho budování pro nadcházející sezony. V extraligových zápasech tak dostává příležitost řada mladých hráčů a odchovanců českobudějovického klubu.

Lukáš Luňák si v dresu pražské Sparty zahrál i proti New York Rangers, slavnému týmu NHL. (Foto: Jan Beneš)

„Trenéři však v poslední době s výkony právě některých mladíků nebyli spokojeni. Na jednu stranu víme, že potřebují dostat příležitost a také trpělivost, na druhou stranu ale neodváděli úplně to, co od nich trenéři očekávají a na ledě vyžadují. Proto jsme cítili potřebu přimět je k lepší práci a tím i lepším výkonům. Rozhodli jsme se tak zvýšit konkurenci mezi mladými hráči příchodem Lukáše Luňáka,“ říká Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD.

Třiadvacetiletý hokejista je odchovancem Olomouce. Z rodné Hané se pak v juniorském věku přesunul do Sparty. Z pražského klubu pak různě putoval střídavě například do Berouna, Kladna nebo také jihočeského Písku, kde například v loňské sezoně celkem odehrál 40 utkání. V české nejvyšší soutěži celkem nastoupil k 58 utkáním, v nichž si připsal 16 kanadských bodů za 8 vstřelených branek a 8 asistencí.

V letošní sezoně Lukáš Luňák za Spartu v nejvyšší sezoně odehrál 7 utkání s bilancí 2 kanadských bodů za 1 branku a 1 asistenci. V první lize pak za Litoměřice nastoupil k 24 utkáním, v nichž si připsal 4 kanadské body za 4 asistence.

Lukáš Luňák

Narozen: 3. května 1989, Olomouc
Pozice: útočník
Výška: 177 cm
Váha: 81 kg
Držení hole: levé

Přejděte na kompletní statistiky Lukáše Luňáka.

Foto: Jan Beneš (www.hcsparta.cz)

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....