Banes Motor České Budějovice
17.11.2011, Petr Novotný

Kašpařík: Musíme dát soupeři pocítit, že hraje venku

Č. B u d ě j o v i c e – V zápase zaznamenal dva body. Domácí nejproduktivnější hráč Pavel Kašpařík nejprve proti Liberci vyrovnal, aby o chvíli později nahrál Jiřímu Šimánkovi na trefu, která poslala budějovický soubor do vedení. Jihočechům to však nestačilo a radost centra ze dvou příspěvků do kanadského bodování tak kalila ztráta postavení v tabulce. „Měli jsme přidat třetí gól. Ten by asi rozhodl,“ tvrdil lídr elitní formace domácího výběru.

Co zápas rozhodlo?
Zápas jsme měli rozhodnout ve čtyřminutové přesilovce ve druhé třetině. Tam kdybychom dáli gól, dovolín si tvrdit, že bychom utkání dotáhli do vítězného konce. T takových chvílích musím gól dát. Pak nám tyhle branky prostě chybí. Bohužel jsme tuhle šanci nevyužili a soupeř nás za to potrestal.

Dvakrát jste inkasovali v závěrech třetin. Poprvé v první třetině a pak ve druhé rozhodující gól. Byla to ztráta koncentrace nebo jen náhoda?
Pro nás to byl dost smolný a pro ně šťastný gól. Nahozený puk od modré čáry. Pravda je, že my v takovýhle chvílích před koncem musíme zahrát chytřeji a taktičtějí. Nesmíme takhle lacino inkasovat a soupeře zvedat na koni.

Ve druhé třetině jste byli na koni. Otočili jsme průběh zápasu. Co se pak stalo?
Druhou třetinu jsme rozehráli dobře. Byli jsme lepším týmem. Tam chyběl gól na 3:1. Kdybychom soupeři odskočili na tři branky, soupeře by to položilo a už bychom to dotáhli. Bohužel my jsme ten gól nedali. Po chybě jsme dostali na dva a dva a za toho stavu jel Ruda Červený na branku, ale nedal. Trefil tyčku. Cenťáček chyběl k tomu, abychom my vedli. Bohužel. Soupeř gól dal a už třetí třetinu zahrál dobře takticky a nám se nepodařilo vstřelit vítězný gól.

Měl jste prsty v obou gólech, ale teď vás to asi vůbec netěší…
Samozřejmě, že když prohrajete takovýhle zápas, gól tolik netěší. Jeden gól chyběl. Měli jsme mít lepší přesilovku. Musíme se na to podívat, zanalyzovat to a připravit se na další utkání. Pak to musíme trestat.

Myslíte, že jste díky reprezentační pauze mohli vypadnout z tempa?
Není to nic příjemného, když na deset dní vypadnete. Zápasový rytmus vám chybí. To bylo pro obě strany stejné, na to bych se nevymlouval. V domácím prostřed musíme hrát úplně jinak. Daleko agresivnějši, dostat soupeře pod tlak. Ten musí vědět, že hraje venku. To nám v posledních utkáních venku trochu chybí.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....