Banes Motor České Budějovice
08.11.2011, Radek Papáček

Jiří Vykoukal i přes jednání s HC MOUNTFIELD míří do Plzně

Č e s k é B u d ě j o v i c e – Zkušený obránce Jiří Vykoukal na konci loňské sezony působil v HC MOUNTFIELD. S Josefem Zajícem, sportovním manažerem klubu, existovala úmluva o jeho eventuelním návratu do týmu také v letošním závěru sezony. V okamžiku, kdy Jiří Vykoukal oznámil svůj záměr o pokračování kariéry, byli Jihočeši jako první, kdo s ním vedl jednání. Mezi hráčem a klubem byly dohodnuty podmínky smlouvy, ale Jiří Vykoukal velmi citlivě zareagoval na vedoucí postavení HC MOUNTFIELD v extralize a rozhodl se zamířit do jiného klubu.

„Důvodem je respektování skladby mužstva v probíhající sezoně, a jelikož Jiří Vykoukal nechtěl nastoupit do prvního týmu extraligy, kterým HC MOUNTFIELD byl v době jednání, rozhodl se zvolit jiný tým. Hráč si totiž uvědomuje, jak komplikovaný by mohl být jeho vstup do kabiny již zaběhnutého mužstva,“ uvedl Josef Zajíc, sportovní manažer českobudějovického klubu.

„Jednání mezi námi a Jiřím Vykoukalem byla vedena velice korektně a přejeme mu hodně štěstí v další kariéře,“ doplnil Josef Zajíc.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....