Banes Motor České Budějovice
29.10.2011, Daniel Ježek

Hráli jsme zodpovědně a to se nám vyplatilo, říká Pavel Kašpařík

T ř i n e c - Čtvrtá výhra z posledních čtyř venkovních utkání, navíc na ledě mistra z Třince. Utkání, ve kterém byli střelecky aktivnější domácí, nakonec ovládli hráči Mountfieldu. Zápas na východě České republiky hodnotí Pavel Kašpařík. „Za mými body stála celá moje pětka. Během utkání tam Aleš Kotalík a Jirka Šimánek odvedli spoustu dobré práce, což napomohlo mé brance a asistenci," kvitoval budějovický centr výkon svých spoluhráčů.

V šestnáctém kole Tipsport extraligy se svěřenci trenéra Františka Výborného vydali na led aktuálního mistra z Třince. Souboj lídra tabulky s loňským šampiónem nakonec dopadl lépe pro hráče jihočeského Mountfieldu. Ti dokázali vsítit šest branek, naopak domácím povolili jen tři. Největší mírou na úspěchu se podepsal Pavel Kašpařík, který jednu branku dal a ještě přidal asistenci u branky svého parťáka, Jiřího Šimánka.

Kašpaříkovy chvíle přišly vždy v úvodu třetin. Nejprve se rodák z nedalekého Písku dostal k zakončení akce ze začátku druhé dvacetiminutovky. Tam se Kašpaříkovi podařilo dorazit Hamerlíkem vyraženou Kotalíkovu střelu. V úvodu posledního dějství se hostům podařilo zase skórovat. Pavel Kašpařík našel Jiřího Šimánka, který ze střední třetiny překonal nejistého Hamerlíka. Tato branka vyhnala brankáře Třince na střídačku.

„Abych pravdu řekl, tak v dnešním zápase jsem se necítil nijak dobře,“ přiznává odchovanec Píseckého hokeje a dodává. „V dnešním utkání za mými body stála celá moje pětka. Během utkání tam Aleš Kotalík a Jirka Šimánek odvedli spoustu dobré práce, což napomohlo mé brance a asistenci. Za to jim musím hodně poděkovat,“ chválí Kašpařík výkon svých spoluhráčů z první formace.

Gólový účet zápasu otevřeli domácí Oceláři.
Ti se radovali již po necelých dvou minutách, kdy se do branky trefil Lukáš Zíb. Hosté z jihočeské metropole ale nesložili zbraně a ještě do konce první třetiny dokázali otočit vývoj utkání. Třineckým se v letošní sezóně doma příliš nedaří. Z devíti zápasů, hraných mezi mantinely třinecké arény, dokázali úřadující mistři vytěžit jen deset bodů. Pavel Kašpařík si toho proto nemohl nevšimnout.

„My jsme věděli, že se třineckým se v letošní sezóně na jejich ledě moc nedaří. Tušili jsme, že pokud budeme hrát zodpovědný hokej, tak bychom zde měli získat nějaké body. To se nám povedlo na sto procent a jsme za to velmi rádi,“ kvituje centr první formace získané tři body. Zvrat utkání nastal v první třetině. V ní se za stavu 1:0 pro Oceláře dostal do sólového úniku Milan Gulaš. Ten kličkou do bekhendu překonal dosud bezchybného Hamerlíka. O další tři minuty později se trefil ukáš Květoň, když zužitkoval přečíslení dvou na jednoho ve vlastním oslabení. V obou brankách měla prsty domácí defenzíva, která svými chybami umožnila Mountfieldu jít od brejku. Pro Jihočechy se tak dá mluvit o lacině získaných gólech.

„Nenazval bych to lacinými brankami. Ty góly byly krásné a patří do moderního hokeje, kdy se často hraje na brejky. Ostatně na tom byla postavena naše taktika. Oceláři jsou na svém ledě mnohem aktivnější, nežli při venkovních utkáních. My jsme proto vycházeli z zabezpečené defenzívy. To se nám vyplatilo a z Třince si odvážéme cenné tři body,“ uzavírá Pavel Kašpařík.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....