Banes Motor České Budějovice
25.10.2011, Matěj Mayer

Do Budvar arény míří Mladá Boleslav

Č. B u d ě j o v i c e – Jihočeský klub HC MOUNTFIELD ukončil minulým zápasem sérii šesti zápasů bez porážky a nyní se budou Jihočeši snažit uspět v souboji s Mladou Boleslaví. Ta je soupeřem Českých Budějovic již podruhé během pěti dnů. V pátek na ledě ŠKO-Energo arény uspěli hosté v poměru 5:2. Vrátí se mužstvo Františka Výborného opět na první příčku extraligové tabulky? Odpověď se dozvíme v úterý, kdy utkání startuje v 17.30.

O soupeři – BK MLADÁ BOLESLAV

Mladoboleslavští jsou zatím spíše zklamáním soutěže. Mužstvo posílené především zkušenými útočníky Davidem Výborným a Jaroslavem Balaštíkem zatím nešlape. Po čtrnácti odehraných zápasech okupuje Mladá Boleslav čtrnáctou, tedy poslední, příčku v tabulce Tipsport extraligy. Hrozivá je zejména bilance výher, která se v základní hrací době zastavila pouze na čísle tři.

Mladoboleslavští mají problém se střílením branek. Jsou jediným mužstvem, které nepřekonalo hranici třiceti gólů. Pomoci by k tomu měla i nová posila Vladimír Svačina. Toho získala Mladá Boleslav z Vítkovic výměnou za Lukáše Pabišku. Jedná se ovšem o hostování do ledna 2012. Svačina už stihl odehrát za mužstvo zápas se Zlínem, v něm ovšem vyšli Středočeši bodově naprázdno.


V posledním vzájemném měření sil, které proběhlo v pátek, měli Jihočeši navrch. V utkání vedli už 4:0 a zdálo se, že mají zápas pod kontrolou. Ke konci druhé dvacetiminutovky se však prosadil Balaštík s Bahenským a Jihočechům na chvíli zatrnulo. Dvě minuty před koncem ale hosty uklidnil Tomáš Mertl a dal konečnou podobu výsledku 2:5.

Zajímavosti

Potvrdí domácí roli favorita?
Jihočeši jsou nejlepším celkem v Tipsport extralize na domácím kluzištích, Mladá Boleslav je zase nejhorší na těch soupeřových. Statisticky tu tedy máme jasného favorita – ale pozor. HC MOUNTFIELD se v minulém domácím utkání nedokázal proti Litvínovu ani jednou prosadit.

Sestavy v posledních kolech

HC MOUNTFIELD: Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Vráblík, Mikuš, Kolarz - Šimánek, Kašpařík, Kotalík - Gulaš, Langhammer, Podlešák - Květoň, Červený, Martynek - Mertl, Pšurný, Sailer.

BK Mladá Boleslav: Hübl - Žabka, Čutta, Rýgl, Chaloupka, Baldwin, Mozík - Stieler, Bahenský, Tomas - Balaštík, D. Výborný, Svačina - Cetkovský, Mikulík, Kotrla - Goertzen, Vrbata, Demel, od 21. navíc Jiránek.

Statistiky

1. kolo
HC MOUNTFIELD


BK MLADÁ BOLESLAV
2.
Umístění v tabulce
14.
14 / 8 - 1 - 1 - 4
41:31 / 27
Statistiky v sezoně
(základní část)
14 / 3 - 1 - 1 - 9
26:48 / 12
0:3 Litvínov (D)
5:2 Mladá Boleslav (V)
3:1 Kladno(V)
Aktuální série
0:2 Zlín (V)
2:5 České Budějovice (D)
4:1 Karlovy Vary (D)
Pavel Kašpařík 14 (5+9)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
David Výborný 9 (2+7)
Lukáš Květoň (6)
Nejlepší střelec v sezoně
David Vrbata, Jaroslav Balaštík (4)
Pavel Kašpařík (9)
Nejlepší nahrávač v sezoně
David Výborný (7)
František Ptáček 5 (1+4), Jan Novák 5(0+5)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Pert Chaloupka 4 (2+2)
Rudolf Červený (+7)
Gulaš, Burian, Marek (-1)
+/- bodování v sezoně
Svačina, Hrdel, Cetkovský (+1)
David Výborný (-8)
Milan Gulaš (22)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Jakub Čutta (47)
Jakub Kovář 93,24% - 2,09
Pavel Kantor 91,67% - 1,5
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Jaroslav Hübl 90,43 – 2,88
Michal Valent 87,20% - 4,68
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....