Banes Motor České Budějovice
19.10.2011, Josef Bláha

Pavel Kašpařík: Máme na to udržet se nahoře

K l a d n o – Vede týmovou produktivitu a v každém zápase patří k nejlepším hráčům HC MOUNTFIELD. Pavel Kašpařík si připsal dva body za gól a asistenci i při vítězném utkání na kladenském ledě, kde Jihočeši vyhráli ve středeční dohrávce 3:1. Díky tomu se českobudějovičtí hokejisté dostali na první místo extraligy. „Ale na sledování tabulky je ještě brzy,“ krotí euforii Kašpařík, autor důležité trefy do prázdné branky.

Středeční výhra na Kladně byla pátým vítězstvím v řadě pro HC MOUNTFIELD. A nutno říci, že triumf v poměru 3:1 z venkovního ledu byl tentokrát zcela zasloužený. Jihočeši se dostali do vedení hned v první minutě a už jej nepustili. Ve 46. vteřině se prosadil individuální akcí Aleš Kotalík, pro kterého vybojoval puk ve středu hřiště právě Pavel Kašpařík. „Když se povede hned při prvním střídání soupeře takhle překvapit, tým to uklidní. Pomohlo nám to, domácí byli chvíli docela zaražení, asi nepočítala s takovýmhle začátkem,“ vyprávěl elitní centr týmu. „Utlumili jsme díky tomu jejich tlak a hrálo se nám dobře,“ dodal.

Jenže onen zmíněný klid na českobudějovických holích vydržel sotva pár minut. Série vyloučení dostala domácí zpátky do zápasu. „Bohužel jsme je pustili do hry vlastní nedisciplinovaností. Tresty v první třetině byly asi jediným mínusem na našem výkonu v celém utkání. Naštěstí se nám podařilo všechna oslabení v této fázi zápasu ubránit. Ale nemělo by se to opakovat, tohle nás mohlo stát body,“ věděl Kašpařík.

V závěru prvního dějství už hráči HC MOUNTFIELD začali hrát bez zbytečných faulů a nepouštěli svého soupeře tak často do početní výhody. Přesto domácí jednu takovou využili ve 28. minutě, trefil se Jan Hlaváč. To už ale bylo za dvougólového vedení Jihočechů, protože chvíli před tím proměnil Milan Gulaš parádním blafákem trestné střílení. Na tenhle gól už do konce utkání Kladno reagovat nedokázalo. Navíc deset vteřin před koncem právě Pavel Kašpařík vstřelil do prázdné klece třetí gól vítězného týmu. Díky tomu se o jedinou branku ve skóre posunuly České Budějovice do čela extraligové tabulky. „O tomhle jsme ale vůbec nepřemýšleli. Náš cíl pro tento zápas byl vyhrát a neohlíželi jsme se na to, jestli díky tomu budeme první, nebo ne. Držíme se na vítězné vlně a musíme z toho vytěžit co nejvíc bodů, dokud to jde,“ řekl autor závěrečné trefy středečního duelu.

Jihočeši mají za sebou sérii pěti výher v řadě, díky níž jsou momentálně nejlepším týmem extraligy. Euforii ale rozhodně svěřenci Františka Výborného nepropadají. „Samozřejmě jsme rádi, že jsme první, ale musíme hlavně pokračovat v poctivé práci a dál sbírat body. Na tabulku se budeme detailněji koukat až za dlouho,“ dodal Kašpařík. „Víme, že stačí jeden nepovedený týden a v tu ránu jsme v tabulce úplně někde jinde. Proto je třeba stále hrát poctivě a bojovat o každý bod. Já věřím v sílu našeho týmu, a když nebudeme laxní a budeme dál bojovat jako doteď, máme na to se držet nahoře.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice