Banes Motor České Budějovice
14.10.2011, Roman Šperňák

Přijedou Karlovy Vary - poslední celek tabulky

Č. B u d ě j o v i c e - Od té doby, co se k mužstvu připojil Aleš Kotalík, Jihočeši ve dvou zápasech nepoznali, jaké to je ztratit body. V pátek nastoupí po týdnu doma a svoji minisérii budou chtít prodloužit. Přijede zdánlivě lehký soupeř. Karlovy Vary měly nejhorší vstup do sezony ve všech celků extraligy a po jedenácti odehraných zápasech jim patří poslední příčka. Ovšem na jihu umí. V minulé sezoně tu bodovaly v obou zápasech. Ten letošní začne v pátek v 17.30 hodin.

O soupeři – HC Energie Karlovy Vary

Dvě výhry. Tři prohry. Takové jsou aktuální série pátečních soupeřů. Zatímco u budějovického mužstva se zdá, že se po třech porážkách chytilo, když dvakrát zvítězilo nad Vítkovicemi a v hale Komety Brno, jejich sok na tom je o dost hůře. Karlovy Vary zažívají jeden z nejhorších vstupů do sezony posledních let a je to hořký začátek pro dlouholetého asistenta Energie Václava Baďoučka, který se v této sezoně postavil na střídačku jako hlavní kouč. Západočeši odehráli nejvíc zápasů ze všech týmů. Přesto jsou v tabulce poslední s velice hubeným ziskem pouhých osmi bodů.


Šňůry porážek dělí na tři části jen dvě výhry. Té první se karlovarští hokejisté dočkali až v pátém zápase – předehrávaném sedmnáctém utkání, když porazili Kladno 4:1. O dva zápasy dříve s ním na jeho ledě prohráli 3:4. Tím druhým vítězstvím pak bylo zajímavé utkání na Spartě, které skončilo 5:3 ve prospěch hostí. A právě to pro ně může být návod, jak uspět i na jihu Čech.

Ve střetnutí na ledě Sparty byl ústřední postavou Karlových Varů útočník Petr Kumstát, který dal tři góly. Je hlavním tahounem mužstva v posledních sezonách a nejinak tomu je letos. Společně s Lukášem Pechem bodově vysoko ční nad ostatní spoluhráče, kteří se po minulé sezoně celkem obměnili. Úctyhodných čtrnáct hráčů z kádru odešlo. Devět je mělo nahradit. Mezi největší posily do útoku měl patřit bezesporu Marek Bartánus. Slovenský útočník však pověst střelce nepotvrdil už ve dvou českých klubech. I z Karlových Varů tak stejně jako ze Sparty odešel. Do obrany pak přišel také ze Sparty Milan Gulaši, který sice zatím hraje, ale i on zůstává za očekáváním. Koneckonců stejně jako celý tým.

Zajímavosti

Budějovické hráče už lázně omrzely

Svého času fungovalo pro hokejisty mezi Karlovými Vary a Českými Budějovicemi přímé spojení. Většinou tedy hlavně ve směru na západ Čech. V posledních letech tam postupně odešli Sailer, Hřebejk, Gřegořek, Mucha nebo i junior Parýzek, když se vracel ze zámoří. Dnes už v kádru Energetiků zůstal jen Petr Gřegořek. Petr Sailer tam vyhrál, titul a přidal jednu sezonu a už je doma. Hřebejk válčí v první lize v dresu Chomutova, Mucha se stěhoval na Slovensko do Zvolena a Parýzek hostuje v prvoligovém Písku.

Sestavy z posledního kola

HC MOUTNFIELD: Kovář - Ptáček (C), Krajnc, Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Podlešák - Martynek, Červený, L. Květoň - Merak, Mertl, R. Pšurný.

HC Energie Karlovy Vary:Mensator (37. Závorka) - Nosek, Gulaši, Bombic, Gřegořek, M. Rohan, Mocek, Gründling, Parýzek - Kumstát, Pech, Košťál - Dej, Melenovský, Skladaný - Zucker, Skuhravý, Zaťovič - Kupec, T. Klíma, Kuběna.

Statistiky

10. kolo
HC MOUNTFIELD

HC Energie Karlovy Vary
5.
Umístění v tabulce
14.
9 / 5 - 0 - 1 - 3
25:22 / 16
Statistiky v sezoně
(základní část)
11 / 2 - 0 - 2- 7
27:39 / 8
2:4 Liberec (V)
4:2 Vítkovice (D)
4:1 Kometa (V)
Aktuální série
2:3 Brno (V)
1:3 Zlín (D)
3:4p Litvínov (V)
Pavel Kašpařík 10 (4+6)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Lukáš Pech 13 (6+7)
Lukáš Květoň, Pavel Kašpařík (4)
Nejlepší střelec v sezoně
Tomáš Pospíšil, Petr Kumstát (6)
Pavel Kašpařík (6)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Lukáš Pech (7)
Jan Novák 4 (0+4)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
David Nosek 5 (2+3)
Rudolf Červený (+5)
Milan Gulaš, Michal Mikeska (-3)
+/- bodování v sezoně
Lukáš Pech (+5)
Martin Zaťovič (-7)
Michal Mikeska (12)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Petr Gřegořek (20)
Jakub Kovář 92,19% - 2,40
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Lukáš Mensator 89,45% - 3,54
Tomáš Závorka 89,33% - 2,81
Marek Benda 87,72% - 4,29

Poznámka: V kolonce statistik jsou údaje řazeny v tomto pořadí: zápasy / výhry - výhry v prodloužení - prohry v prodloužení - prohry - skóre - body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....