Banes Motor České Budějovice
28.07.2011, Pavel Kortus ml.

Lukačovič: Odchod do Ameriky byla nejlepší volba

Č. B u d ě j o v i c e - Dva roky působil v zámořské Southern Professional Hockey League, předtím hrál za Spartu a brněnskou Kometu. V současné době bojuje pětadvacetiletý Adam Lukačovič o místo v kádru Jihočechů. V Budějovicích je pár dní, ale město si pochvaluje. „Je zde krásné náměstí. Jako město se mi Budějovice moc líbí," ujišťuje nová akvizice. Spolu se svými spoluhráči ho v úterý čeká první přátelský duel na Kladně.

Od pondělí trénujete v Budějovicích. Jaká byla vaše cesta na jih Čech?
Byl jsem v kontaktu s panem Zajícem. Dohodli jsme se, že zde budu na zkoušku do konce srpna a uvidíme, jak to dopadne.

Co si slibujete od zkoušky v HC MOUNTFIELD?
Určitě bych se chtěl dostat do kádru a udělám proto vše, co bude v mých silách.

Věděl jste před svým příchodem, že v týmu je nedostatek kvalitních obránců?
Vím to, i když málo jich tu není. Je tady šest stabilně hrajících obránců, všichni jsou to kvalitní beci a dostat se přes ně do sestavy nebude vůbec jednoduché. Chtěl bych se dostat alespoň mezi sedm, osm obránců.

Působil jste v Brně a ve Spartě. Jak hodnotíte tato angažmá?
Na Spartě jsem hrál od svých patnácti let a byl jsem zde vcelku spokojen. V Brně jsem byl půl roku a moc šancí jsem nedostával.

Potkal jste se ve Spartě s Františkem Výborným?
Ve Spartě jsem působil hlavně v mládežnických kategoriích, ale trénoval jsem i s áčkem a zažil jsem pana Výborného alespoň při tréninkách. Poté jsem většinou na konci srpna šel zpět k juniorům nebo jsem zamířil do první ligy.

V kariéře jste působil dva roky v zámoří. Byla to pro vás cenná zkušenost?
Každopádně. V Americe jsem strávil poslední dva roky. Myslím si, že můj odchod do zámoří bylo to nejlepší, co jsem mohl udělat. Strašně mi to pomohlo ve všech činnostech. Ať po stránce hokejové, tak i lidské.

V čem to bylo v Americe tak odlišné od českých poměrů?
Hokej se samozřejmě s tím českým nedá vůbec srovnávat. Je tam o dost menší hřiště. V Americe je všechno odlišné. Nevím, jak to mám říci. Je to prostě jiné.

Na jihu Čech jste pár dní, už jste stihl trošku poznat město?
Už jsem se byl párkrát podívat ve městě a v Budějovicích je hrozně krásné náměstí. Byl jsem zde také několikrát na obědě, jako město se mi Budějovice moc líbí.

V úterý vás čeká první přátelský duel na Kladně. Těšíte se, že si zahrajete poprvé s novými spoluhráči a ukážete se trenérům?
Určitě se těším. Ve všech zápasech, co nastoupím, bych chtěl ukázat, že na to mám.

Chystáte se i na European Trophy. Co od toho očekáváte?
Bude to zajímavá soutěž. Doufám, že si v ní nějaký duel zahraji a že uspějeme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....