Banes Motor České Budějovice
26.04.2011, Petr Novotný

Příprava odstartovala pro první desítku hráčů HC MOUNTFIELD

Č. B u d ě j o v i c e - František Ptáček, Jakub Langhammer, Milan Gulaš nebo dokonce i Jakub Kovář. V Budvar aréně se sešel téměř kompletní kádr HC MOUNTFIELD z minulé sezony. Ačkoliv příprava oficiálně začala mladším hráčům, vyslechnout si úvodní pokyny a první slova GM Františka Jouna, přišla většina. „Ale jinak nám tady na trénink zůstalo jen zhruba deset až jedenáct hráčů,“ říká asistent trenéra Milan Kupka. Zatímco zkušenější hokejisté se po hodince ze stadionu zase v tichosti vytratili, mladí zůstali.

Do přípravy se zatím zapojilo nově pět juniorů, kteří budou bojovat o místo v kádru a nebyli mezi nimi reprezentanti z MS U-18 Rousek, Švihálek a Sedlák. Vedle nich byli převlečeni také Rudolf Červený, David Kuchejda, Šimon Hrubec nebo třeba i Roman Pšurný a Michal Kolarz. Ten začal trénink na jihu Čech, ale o jehu přesunu z Chomutova kluby stále jednají. Na srazu chyběli třeba beci Ivo Kotaška (konec smlouvy), Martin Tůma (konec smlouvy), Jakub Šulc, jehož si stáhla Slavia Praha nebo Jan Novák, který také jedná o nové smlouvě. Nové tváře zatím nepřišly žádné, ale v květnu by se objevit měly.

Podívat se na spoluhráče přišel Milan Gulaš, který z reprezentace vypadl až na poslední možnou chvíli před světovým šampionátem. „Zatím mám volno a do přípravy se zapojím později,“ vysvětloval. V příštím týdnu to ale ještě rozhodně nebude. Celkem nečekaně se v Budvar aréně objevil brankář Jakub Kovář. „Přijel jsem si pro hokejky,“ pousmál se. Vzal dva balíky po čtyřech kusech a vyrazil směr Praha, kde ho odpoledne čekal trénink s reprezentací. Kovář jako jediný z budějovického celku uspěl při výběru kouče Hadamczika a pojede na mistrovství světa. Bez berlí a v pohodě přišli útočník Rostislav Martynek nebo i René Vydarený. První měl problémy s kolenem a druhého v posledních fázi sezony trápily problémy s třísly.

Nabrat kondici na hokejovou část pomůže klasický program. První trénink zahájilo torzo mužstva výběhem do Stromovky. Další dny budou hráči k vidění ve Viva Fitness v IGY, na druhé ledové ploše Budvar arény, v koridoru sportovní haly nebo ve Stromovce. „Vždy budeme mít připravené dva programy, abychom mohli naplno trénovat v případě jakéhokoliv počasí,“ přiblížil Kupka.

„Vrcholem téhle fáze přípravy by mělo být soustředění na kolech, které budeme absolvovat od 12. do 17. června,“ připomíná Kupka. Do konce června se tým bude soustavně připravovat, pak bude třítýdenní volno a na led by měli svěřenci trenérů Františka Výborného a Milana Kupky vyjet kolem 25. července.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice