Banes Motor České Budějovice
21.03.2011, Matěj Mayer

SDO: JIH - CEB 1:5 - Starší dorost vstoupil do play-off vítězně!

Č. B u d ě j o v i c e - Českobudějovický starší dorost dnes odstartoval play-off utkáním v Jihlavě. Lépe do zápasu vstoupili domácí, kteří už ve 4. minutě vedli. Ve 27. minutě však Pařízek srovnal a nastartoval Jihočechy k obratu. O tři minuty později skóroval za hosty Bílek a do konce druhé třetiny měli už hosté náskok tří gólů. Ve třetí části se ještě trefil Švec a definitivně potvrdil převahu hostů. Autorek uklidňující třetí branky byl Lukáš Mareš.

Úvod pondělního osmifinálového utkání starších dorostenců se domácímu celku velmi povedl. Za hosty odjel na trestnou lavici ve třetí minutě Tomáš Prokop a tím dal výhodu jednoho muže poli jihlavskému týmu. O minutu později se už radovali domácí, když David Dobrovolný vystřelil od modré čáry na Gábu. Střelu ještě tečoval Martin Vlček a brankář hostů už nemohl puk ukrýt – 1:0. Ve čtrnácté minutě ještě mohl proměnit svoji šanci Tomáš Střecha, ovšem při střele z kruhu trefil pouze dobře připraveného Gábu.

Při úvodu druhé části zápasu jela na bránu dvojice Martin Gregar – Ondřej Kovářů, ale jejich souhra nezmátla Gábu, který puk chytil do lapačky. Následně odjel na trestnou lavici tentokrát Ondřej Svobodník za hákování a přicházející přesilové hry využily Budějovice. Svými přihrávkami zmátly jihlavského Krejčíka a následně mohl dorážet do prázdné brány puk Tomáš Pařízek - 1:1. Netrvalo dlouho a opět přišlo vyloučení. Za jihlavské odjížděl Marek Vantuch a z řad hostů to byl Jan Trummer. Pročištění ledu více vyhovovalo Budějovicím, když vedení strhl na svoji stranu nepokrytý David Bílek, který z mezikruží střílel puk za Krejčíka – 1:2. Mountfieldu to ovšem stále nestačilo. Ke konci třetiny skóroval Lukáš Mareš střelou od modré do rohu Krejčíkovy brány a o dvě minuty později i Tomáš Pich, který pronikl jihlavskou obranou a propálil brankáře domácí Dukly – 1:4. Ke konci třetiny měl Krejčík zdravotní problém, proto byl vystřídán svým náhradníkem Janem Šlapáčkem.

Třetí třetinu se už Jihlavě dařilo o poznání lépe. Prvně na bránu hostů vyrazil Jiří Peroutka a také Jan Mandát, oba dva ovšem neúspěšně. Konečnou podobu utkání dala přesilovka v 54. minutě. Martin Kříž musel opustit ledovou plochu za faul kolenem a výhody jednoho hráče v poli hosté využili. Emil Švec zalícil z mezikruží a kotouč proletěl nad betonem Šlapáčka. Jihlavským hráčům se už ovšem snížit nepodařilo a utkání po šedesáti minutách skončilo za stavu 1:5.

Ohlasy po zápasu

Luboš Sláma (HC Dukla Jihlava): „Byli jsme v pozitivním naladění, že jsme se dostali do play-off a první třetinu jsme odehráli dobře. Druhou třetinu jsme udělali dva fauly a následně dostali gól. Byl v oslabení, takže nás zarazil ten druhý gól. Ke konci byl faul na gólmana a ten musel odjet do nemocnice. Třetí třetina se mi už potom líbila. U nich jim nenecháme nic zadarmo a věřím, že uděláme pěkný výsledek."

Ladislav Kolda (HC České Budějovice): „V soutěži jsme spolu nehráli, takže jsme očekávali, že tu nedostaneme nic zadarmo. Ze začátku to tak vypadalo, ale když jsme střelili nějaký gól, tak jsme se uklidnili. Byli jsme kombinačně lepší a tím soupeře přehráli."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....