Banes Motor České Budějovice
19.03.2011, Miroslav Mayer

Prvním soupeřem dorostenců bude Dukla Jihlava

Č. B u d ě j o v i c e - Starší dorost HC České Budějovice má letos úplně opačné starosti než juniorka. Tým totiž obsadil po základní části druhou příčku tabulky a do play-off vstupuje jako favorit. Jeho prvním soupeřem bude již v pondělí Dukla Jihlava, která skončila na patnáctém místě. Jihočeši jsou opět kandidát na medaili, ale posledních pět zápasů se mužstvu vůbec nepovedlo. V Budvar aréně se starší dorost představí ve středu. Oporou Jihočechů by měl být brankář David Gába.

Play-off staršího dorostu se hraje tradičně opačným způsobem než je obvyklé. První zápas se hraje na hřišti hůře postaveného mužstva a druhý, případně třetí duel na ledě lépe postaveného mužstva. Takže na první zápas pocestují Českobudějovičtí do Jihlavy a to hned v pondělí v 17:45.

Jihočeši měli play-off již dlouho jisté. Otázkou bylo, ze které pozice se do vrcholu soutěže probojují. Hned od začátku nadstavbové části patřila Jihočechům druhá příčka a ta jim zůstala až do konce nadstavbové části. Trenéři měli možnost vyzkoušet v mužstvu mladé hráče z mladšího dorostu i několik nových herních variant, které se mohou hodit v play-off. Na úspěch v mládežnickém hokeji českobudějovické mužstvo již čeká dlouho. Loni se velmi silný starší dorost nedostal na turnaj čtyř nejlepších celků.

Plusy a mínusy obou mužstev v play-off

Postavení v tabulce: Jasně lépe na tom jsou Jihočeši, kteří skočili celkově druzí.
Obranná činnost: Tady jsou na tom výrazně lépe Jihlavští. Jejich obrana je pevnější a odolnější. Dukla inkasovala jen 97 branek a Českobudějovičtí 118 branek.

Útočná činnost: Tam dominují Jihočeši. Ti totiž nasázeli svému soupeři 135 branek a Dukla jen 120.
Poslední série zápasů: Tam je na tom opět lépe Dukla. Ta do poslední chvíle bojovalo o play-off a z posledních šesti zápasů prohrála pouze jeden.
Jihočechům ke konci sezónu trochu ubývala pára a jejich série v posledních šesti zápasech je dvě vítězství a čtyři porážky.
Počty reprezentantů v sestavě obou mužstev: Dukla má v šestnáctce dva reprezentanty, kteří pravidelně hrají za starší dorost - Mandát a Kovářů. V sedmnáctce jsou to další dva a to Tobola a Střecha.
Českobudějovičtí jsou na tom lépe. V reprezentaci do šestnácti let jsou také dva a to Ťoupal a Rob. V sedmnáctce hrají Gába, Plášil, Prokop a Pařízek. V osmnáctce ještě hrají Kříž, Rousek, Švihálek a Sedlák. Ti sice hrají za juniory, ale mohou nastoupit i za starší dorost.

Program osmifinále play- off

21.3.  Dukla Jihlava - České Budějovice    17.45
23.3.  České Budějovice - Dukla Jihlava    18.00    Budvar aréna

Případný třetí zápas:
24.3   České Budějovice - Dukla Jihlava    18.00    Budvar aréna

Statistiky

Osmifinále play-off
HC MOUNTFIELD

HC Dukla Jihlava
2.
Umístění v tabulce po nastavbové části
15.
34 / 16 - 3 - 3 - 12
135:118 / 57
Statistiky v sezoně
(základní část)
34 / 18 - 2 - 2 - 12
120:97 / 60
Jiří Bárta 59 (31+28)
Nejproduktivnější hráč
Tomáš Střecha 55 (29+26)
Jiří Bárta (31)
Nejlepší střelec
Tomáš Střecha (29)
Jan Trummer (31)
Nejlepší nahrávač
Tomáš Střecha (26)
Karel Plášil 15 (6+9)
Nejproduktivnější obránce
Dobrovolný 18 (8+17), Tobola 18 (9+17)
Tomáš Prokop (122)
Nejtrestanější hráč
Martin Kříž (62)
David Gába 90,81% - 2,88
Statistika brankářů : úspěšnost zásahů - průměr branek
David Krejčík 91,19% - 2,85

Poznámka: V kolonce statistik jsou údaje řazeny v tomto pořadí: zápasy / výhry - výhry v prodloužení - prohry v prodloužení - prohry - skóre - body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....