Banes Motor České Budějovice
17.03.2011, Antonín Vansa

Pouzar oceněn Klubem fair play!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Při posledním utkání týmu HC MOUNTFIELD v této sezoně došlo ke slavnostní události. Za svůj celoživotní přístup ke sportu i k životu byl Českým klubem fair play oceněn pan Jaroslav Pouzar, který už tuto cenu obdržel loni v březnu, ale tehdy si nemohl ocenění převzít. Toto významné ocenění si bývalý vynikající útočník českobudějovického Motoru převzal za mohutného aplausu zaplněných tribun až nyní. Více informací naleznete uvnitř článku.
V roce 1975 vznikl při tehdejším Československém olympijském výboru Klub fair play, aby veřejnost upozorňoval na čestné, sportovní jednání, chování, které ctí pravidla i soupeře.

Loni v březnu tuto cenu obdržel za celoživotní postoje a chování v duchu fair play v roli hráče, trenéra, funkcionáře i jako člověka držitel stříbrné olympijské medaile, dvojnásobný mistr světa a trojnásobný vítěz Stanley Cupu, pan Jaroslav Pouzar.

Férové jednání Jaroslava Pouzara ocenilo i Světové hnutí fair play při UNESCO. Protože si ale toto ocenění pan Pouzar nemohl převzít při jeho loňském zasedání, došlo k tomuto slavnostnímu okamžiku při šestém čtvrtfinálovém utkání proti Vítkovicím. Ocenění panu Jaroslavu Pouzarovi předali členové předsednictva Českého klubu fair play, bývalá vynikající tenistka paní Helena Suková a hokejový mistr světa z roku 1972 pan Jan Klapáč.

Přístup pana Jaroslava Pouzara ke sportu i k životu by měl být příkladem pro všechny, zejména pak pro mladé sportovce.


Jaroslav Pouzar se zdraví s diváky před převzetím ocenění Českým klubem fair play.


Legenda československého hokeje s pamětní plaketou v rukách.


Památeční foto z předání. Zleva Jiří Krauskopf, ředitel GON České Budějovice, bývalá vynikající tenistka Helena Suková, Jaroslav Pouzar se synem a Jan Klapáč, hokejový mistr světa z roku 1972.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....